כולם מכירים לשון בצלפים. זה המתכון הידוע. אבל אני החלטתי (מכורח הנסיבות – פשוט שכחתי לקנות צלפים וכבר היה ערב שבת) להכין בצורה שונה קצת. התוצאה: אפילו הקטנים ליקקו את האצבעות וביקשו עוד!
החומרים (ל- 6 סועדים):
- 1 נתח לשון בקר (כ- 1-1.5 ק"ג).
- 3 גזרים גדולים מחולקים ל- 3 חלקים ופרוסים לאורך.
- 6 שיני שום חצויות לשתיים
- 4 גבעולי סלרי חתוכים באורך של 1.5-2 ס"מ.
- 1 כף שמן קנולה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/3 כוס מים
אופן ההכנה:
- שמים את לשון הבקר בסיר גדול ומכסים במים. מבשלים כ- 3 שעות.
- מוציאים את הלשון ומקררים. מסירים את השכבה החיצונית של הלשון.
- פורסים לפרוסות יפות של כ- 1.5 ס"מ עובי, באלכסון.
- בקערה מערבבים את המים, המלח, כורכום ופלפל שחור.
- מסדרים בסיר את חצאי השום ואת פרוסות הגזר, ומעליהם מסדרים את פרוסות הלשון.
- שופכים מעל את המים עם התבלינים.
- מפזרים מעל הלשון את הסלרי.
- מרתיחים. מורידים על אש קטנה ומבשלים כחצי שעה. שימו לב אם נגמרו המים.
- להגיש עם אורז לבן.