לביבות לטקס תפוחי אדמה וגבינות

לביבות לטקס תפוחי אדמה וגבינות

את לטקס תפוחי האדמה הישנים והטובים – כולם מכירים. אבל אנחנו ברוח של שינוי: לטקס תפוחי אדמה עם גבינות ובזיליקום. טעים טעים!

אזהרה – מתאים לחג השמן!

המרכיבים (30 יחידות):
  • 6 תפו”א בינוניים מגוררים בפומפיה גסה
  • 2 בצלים מגוררים בפומפיה גסה (אפשר להחליף בחבילת בצל ירוק קצוצה זה יותר מעניין)
  • 4 ביצים
  • 1 גבינה חמד או חרמון מגוררת בפמפיה גסה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת בפומפיה גסה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית מלח גדושה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון (לא שמן זית)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  2. מחממים במחבת רחבה מעט שמן (במשך הטיגון, מוסיפים בכל פעם שצריך עוד מעט שמן).
  3. לוקחים כף מלאה מהתערובת ומטגנים כ 5-8 דקות עד להשחמה מועטה (לא לשרוף).
  4. הופכים בעזרת 2 כפות רחבות (שלא יתפרק) את הלטקס, ומטגנים עוד מספר דקות עד להשחמה.
  5. מוציאים ושמים על נייר סופג.
  6. מגישים חם עם לחם או פיתה וסלט ירקות.
באדיבות אתר המתכונים – גרפוד.