תבשיל ירקות מתובלן מאד, חריף ומלא טעמים וניחוחות חזקים מהמטבח ההודי.
המרכיבים:
- 400 גרם כרובית
- 1 כוס גרגירי אפונה ירוקה
- 2-3 עגבניות
- 2-3 גזרים בינוניים חתוכים לחצאים ולרצועות עבות
- 1-2 פלפל צ'ילי ירוק
- 1/2 ג'ינג'ר מנוקה וחתוך גס
- 1 כף בוטנים טריים
- 1-2 כפות שמן קנולה
- 1/4 כפית זרעי כמון
- 1/4 כפית אבקת כורכום
- 1/2 1 כפות אבקת כוסברה
- 3/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
- 1/2 1 כפיות סוכר
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי אדומה
- 1/4 כפית תבלין גאראם מסאלה (תערובת תבלינים יבשים מהמטבח ההודי והפקיסטני (להשיג בחנויות התבלינים)
- 1 כף כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- חותכים את הכרובית לחתיכות גדולות. שימו בקערה עם מלח ומים רותחים והשאירו אותה כך במשך 10 דקות.
- כעת סננו את הכרוכבים ושטפו אותה במי ברז. הניחו במסננת.
- שטפו את העגבניות וחתכו אותן לחתיכות גדולות.
- הכניסו לבלנדר את פלפל הצ'ילי הירוק, הג'ינג'ר ואת שאר החומרים, יחד עם בוטנים, וטחנו היטב עד להכנת מסאלה.
- מחממים שמן במחבת עמודה מעט. הכניסו פנימה את זרעי הכמון. כאשר הם מתחילים לרחוש בשמן הוסיפו את אבקת כורכום, אבקת הכוסברה ורסק העגבניות, הגזרים. הוסיפו את המסאלה וערבבו היטב.
- בשלו עד שהשמן מתחיל לצוף בחלק העליון של התבשיל.
- הכניסו למסאלה חתיכות כרובית ואפונה ירוקה. בשלו עוד כ 2 דקות והוסיפו 1/2 כוס מים, מלח ואבקת צ'ילי אדומה.
- כסו את המחבת ובשלו למשך 6-7 דקות על אש נמוכה. הורידו את המכסה ובדקו אם האפונה והכרובית התרככו. אם עדיין הם לא התרככו, ערבבו שוב עם כפית והוסיפו עוד 1-2 כפות מים כף. כסו את המחבת ובשלו עוד 2-3 דקות.
- שימו לב שכרובית והאפונה לא יתרככו יתר על המידה.
- פתחו את המכסה והכניסו לתוכו את תבלין הגראם מסאלה ועלי הכוסברה.
- ערבבו היטב והגישו חם.