שקשוקה בזיליקום

השקשוקה. המאכל הכי טעים שיש. לא, לא הגזמתי.

כמה קלה ככה טעימה ומזינה. משתלבת כ"כ טוב עם משהו בשרי או חלבי, עם ירק בעל טעמים עזים או קלים. נאכלת עם לחם, פיתה, לחמניה.

בקיצור, הפיתרון האולטימטיבי לארוחה לילדים, ועוד לפני פסח.

ואחרי שתאכלו את השקשוקה הזו, עם הבזיליקום, יהיה קשה לכם לא להסכים איתי.

מצרכים ל-6-4 מנות:

אופן ההכנה:

  1. מטגנים עגבניות שרי, צ’ילי, שום ובזיליקום במחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני-גבוה כ-10-7 דקות, עד שהעגבניות מגירות מיצים ונוצר רוטב סמיך (אפשר לחצות את העגבניות לזירוז התהליך). טועמים ומתבלים.
  2. יוצרים גומות קטנות ברוטב ושוברים בעדינות ביצים אל תוך גומחות הרוטב המבעבע. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה (אפשר לכסות להפקת עין הפוכה).
  3. מפזרים גבינת עיזים מעל, מעט בזיליקום טרי לקישוט ומגישים עם לחם טרי.
בתאבון!
Exit mobile version