שלגון מגנום (כמו) במילוי שוקולד

ארטיק מגנום הוא בערך הארטיק הכי טעים. דא עקא שמחירו יקר, ולרובינו אין אפשרות לקנותו על בסיס קבוע.

להלן מתכון שוקולדי מפנק במיוחד לארטיק הנחשק.

החומרים:

לארטיק:

לציפוי:

אביזרים נדרשים:

אופן ההכנה:

הארטיקים:

  1. בסיר מרתיחים את החלב וחצי מכמות הסוכר. במקביל טורפים בקערה נפרדת את הביצה עם החלמונים, הקורנפלור ושארית הסוכר.
  2. כשהחלב רותח מסירים אותו מהאש ויוצקים כמות של בערך חצי כוס לתערובת הביצים, טורפים היטב בלי להפסיק (השוואת טמפרטורות). ממשיכים כך בהדרגתיות עד שכל החלב הממותק עורבב עם תערובת הביצים.
  3. מחזירים את תערובת הביצים והחלב בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת עד שהקרם מתחיל רתיחה קלה בלבד. חשוב להמשיך לטרוף את הקרם תוך בישול 1-2 דקות נוספות אחרי הרתיחה על מנת לנטרל את הטעם העמילני של הקורנפלור ולקבל קרם יציב. מסירים מהאש.
  4. מניחים את השוקולד המריר בקערת המיקסר ומעליו יוצקים את הקרם החם. מעבדים עם וו גיטרה ומצננים עד שמפסיקים לעלות אדים. מורידים מהירות ומתחילים להוסיף את החמאה. מעבדים עד שהחמאה נטמעה לחלוטין והקרם אחיד.
  5. בעזרת כף או שק זילוף מעבירים את הקרם לתבניות הארטיק או לכוסות. ממלאים עד הסוף ומוסיפים מקל ארטיק במרכז. מקפיאים לפחות ללילה (אפשר להקפיא גם יותר, אפילו חודשיים).

הציפוי:

  1. לפני ההגשה או בבוקר למחרת, ממיסים את השוקולד לציפוי וחמאת הקקאו בקערה חסינת חום מעל באן מארי (סיר עם מים רותחים) עד ל-40 מעלות (קצת יותר חם מחום גוף). מסירים מהאש, ומחכים שהשוקולד יגיע ל-30 מעלות (קצת יותר נמוך מחום גוף).
  2. מוציאים את הארטיקים מהמקפיא וטובלים אחד אחד בשוקולד. בגלל שהמגנום קפוא, הוא יתקשה מאוד מהר, לכן אם רוצים להוסיף קישוטים, כדאי לעבוד בזריזות.
  3. לאחר שהארטיקים מצופים, אפשר לאכול או להקפיא בכלי אטום.
Exit mobile version