מעדן איטלקי טעים במיוחד. הבאנו פה את הגרסה הכשרה החלבית. אפשר לוותר על מרכיבי החלב ולחליף את מרק העוף הפרווה במרק עוף בשרי, ואת החמאה במרגרינה מחמאה.
המרכיבים:
- 1 ק"ג גרגירי אפונה ירוקה קפואה
- 1 ליטר מים רותחים עם 3 כפות אבקת מרק עוף אבקת מרק ירקות
- 40 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 250 גרם אורז ארבוריו
- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק
- קומץ קטן של נענע או עלי פטרוזיליה קצוצים גס
אופן ההכנה:
- מלאו סיר עמוק עם 1.5 ליטר של מים. שפכו פנימה את גרגירי האפונה והביאו לרתיחה. הנמיכו את הלהבה ובשלו כ 30-40 דקות שכמות הנוזלים מופחתת לחצי.
- סננו את האפונים עם כף מחוררת. מלאו בסיר את נוזל האפונה עם נוזל המרק בטעם העוף והחזירו להרתחה. אח"כ הנמיכו את האש ובשלו.
- בינתיים, בסיר עמוק וכבד, המיסו חצי מכמות החמאה (או המחמאה) עם שמן הזית, ולאחר מכן הכניסו את הבצל. טגנו אותו עד שהוא מתחיל להתרכך.
- הוסיפו את האורז וטגנו תוך כדי ערבוב עד שכל הגרגרים מצופים היטב בשמן והם נעשים שקופים מעט.
- הגביהו את הלהבה מעט והוסיפו מצקת אחת של נוזלים מסיר ציר העוף והאפונה. ערבבו עד שרוב הנוזלים נספגים באורז.
- המשיכו כך, תוך כדי ערבוב, להוסיף עוד מצקת לערבב ולהספיג את הנוזלים, עד שרוב הנוזלים נספגים באורז. האורז צריך להעשות רך והתבשיל עבה (יתכן שלא תזדקקו לכל הנוזלים).
- הוסיפו את האפונה בערך לאחר כ -12 דקות.
- ברגע שהאוכל מוכן, ערבבו פנימה בזהירות עם מזלג, את הגבינה והחמאה הנותרת. כסו והניחו בצד לכחמש דקות.
- חלקו לקערות קטנות, תבלו לפי הטעם במלח ובפלפל שחור וקשטו בפטרוזיליה או בנענע קצוצה.