תוספת נפלאה חלבית של תפוחי אדמה מוקרמים בגבינה שמנה. מעדן צרפתי אמיתי.
החומרים:
- 5 תפוחי אדמה ד'זירה (האדומים) קלופים וחתוכים לפרוסות
- 1 בצל פרוס לטבעות
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 3 כפות חמאה
- 3 כפות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות חלב
- 1/2 1 כוסות גבינת צ'דר (או גבינה שמנה אחרת שאתם אוהבים)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- משמנים תבנית חרס חסינת אש בחמאה בכל דפנותיה היטב.
- מניחים שכבה ראשונה – מחצית מכמות תפוחי האדמה, ומעליה את פרוסות הבצל. מתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים מעל את שארית תפוחי האדמה. ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- ממיסים את 3 כפות החמאה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומלח תוך כדי ערבוב מתמיד כ 1-2 דקות.
- מוסיפים את החלב מעט מעט בכל פעם, תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתעבה.
- מוסיפים את הגבינה וממשיכים בערבוב עד להמסתה ברוטב – כדקה.
- יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומכסים בנייר כסף.
- מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי.