קרם "או גראטין" צרפתי

תוספת נפלאה חלבית של תפוחי אדמה מוקרמים בגבינה שמנה. מעדן צרפתי אמיתי.

החומרים:
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. משמנים תבנית חרס חסינת אש בחמאה בכל דפנותיה היטב.
  3. מניחים שכבה ראשונה – מחצית מכמות תפוחי האדמה, ומעליה את פרוסות הבצל. מתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים מעל את שארית תפוחי האדמה. ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  4. ממיסים את 3 כפות החמאה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומלח תוך כדי ערבוב מתמיד כ 1-2 דקות.
  5. מוסיפים את החלב מעט מעט בכל פעם, תוך כדי ערבוב וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתעבה.
  6. מוסיפים את הגבינה וממשיכים בערבוב עד להמסתה ברוטב – כדקה.
  7. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומכסים בנייר כסף.
  8. מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי.
Exit mobile version