ישנה הגרסה המרוקאית של התבשיל הזה, אבל מכיון שאמא שלי יודעת להכין את זה הכי טעים ואף פעם לא הצלחתי לגרד את קצה ההצלחה שלה, אז שיניתי, הוספתי ושדרגתי את זה. התוצאה – לא רעה בכלל.
החומרים (20 קציצות):
- 700 גרם בשר צוואר (10) טחון
- גבעולי מנגולד (סלק ירוק) ללא העלים, מחבילה אחת
- 5 שיני שום כתושות
- 5 גבעולי נענע עם העלים – קצוצים דק (או טחונים)
- עלי בזיליקום מ 5 גבעולים (ללא הגבעולים) – קצוצים דק או טחונים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 ביצה טרופה
- מעט שמן
לרוטב:
- גבעולי מנגולד (סלק ירוק) ללא העלים, מחבילה אחת – חתוכים למקלות
- 2 תפוחי אדמה – חתוכים למקלות
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
הקציצות:
- מרתיחים ומבשלים את גבעולי המנגולד במים כחצי שעה עד לריכוך.
- מסננים מהמים, סוחטים מעט וטוחנים במטחנת בשר.
- שמים את כל חומרי הקציצות בקערה יחד עם גבעולי המנגולד הטחונים ולשים לתערובת אחידה.
- יוצרים כ- 20 כדורים ושמים בצד.
הרוטב:
- בסיר רחב, מטגנים למספר שניות בודדות את שיני השום הקצוצות בשמן רותח.
- מוסיפים את מקלות המנגולד ותפוחי האדמה ומטגנים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את המים ואת התבלינים, מערבבים ומרתיחים.
בישול הקציצות:
- תוך כדי רתיחת הרוטב, מכניסים בצורה מסודרת – אחד ליד השני, את הקציצות.
- מביאים שוב לרתיחה על אש גבוהה לכשתי דקות.
- מורידים לאש קטנה ומבשלים כשעה.
- מגישים עם אורז לבן או סתם אוכלים עם לחם.