קציצות עם סלק ירוק

ישנה הגרסה המרוקאית של התבשיל הזה, אבל מכיון שאמא שלי יודעת להכין את זה הכי טעים ואף פעם לא הצלחתי לגרד את קצה ההצלחה שלה, אז שיניתי, הוספתי ושדרגתי את זה. התוצאה – לא רעה בכלל.

החומרים (20 קציצות):

לרוטב:

אופן ההכנה:

הקציצות:

  1. מרתיחים ומבשלים את גבעולי המנגולד במים כחצי שעה עד לריכוך.
  2. מסננים מהמים, סוחטים מעט וטוחנים במטחנת בשר.
  3. שמים את כל חומרי הקציצות בקערה יחד עם גבעולי המנגולד הטחונים ולשים לתערובת אחידה.
  4. יוצרים כ- 20 כדורים ושמים בצד.

הרוטב:

  1. בסיר רחב, מטגנים למספר שניות בודדות את שיני השום הקצוצות בשמן רותח.
  2. מוסיפים את מקלות המנגולד ותפוחי האדמה ומטגנים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את המים ואת התבלינים, מערבבים ומרתיחים.

בישול הקציצות:

  1. תוך כדי רתיחת הרוטב, מכניסים בצורה מסודרת – אחד ליד השני, את הקציצות.
  2. מביאים שוב לרתיחה על אש גבוהה לכשתי דקות.
  3. מורידים לאש קטנה ומבשלים כשעה.
  4. מגישים עם אורז לבן או סתם אוכלים עם לחם.
המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד
Exit mobile version