קציצות טונה

Tuna patties

אפויות או מטוגנות למי שאינו חושש מקלוריות – הקציצות הללו פשוט מושלמות לתשעת הימים וגם סתם כחטיף משביע ומזין. גם ילדים שלא אוהבים דגים יאהבו אותן.

רכיבים:

תוספות:

אופן ההכנה:
  1. מסננים את הטונה היטב מהשמן ומניחים בקערה גדולה.
  2. את הבצל (והגזר אם רוצים להוסיף) קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הגס, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים גם ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ’ילי וסויה, מלח ופלפל שחור.
  4. מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הקערה ומכניסים לקרר למשך 15 דקות.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים ספריי שמן, יוצרים קציצות ומניחים על התבנית, מרססים בספריי שמן גם מלמעלה.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את קציצות הטונה 30-40 דקות, תלוי בתנור.
  7. הקציצות מוכנות כאשר הן שחומות ויפות.
  8. לקציצות טונה מטוגנות: חממו שמן חצי עמוק במחבת רחבה, טגנו את קציצות הטונה כ-3 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.
שדרוגים:

לקציצות טונה ותירס:

הוסיפו לעיסת הטונה 1/2 כוס גרגירי תירס טחונים מעט בבלנדר מוט. התירס מעשיר את הקציצות והופך אותן למושלמות לילדים.

לסנדוויץ’ המושלם:

שלבו את קציצות הטונה בבאגט חם עם ממרח פלפל צ’ומה ולימון, לא תאמינו כמה זה טעים!

Exit mobile version