צלעות כבש עם פירות יבשים

אם המרוקאיים לא מפחדים מבשר עם מתוקים, אז תהיו בטוחים שזה טעים.
את המעדן הנפלא הזה, הייתה אימי ע"ה מכינה בכל חג פסח וראש השנה עם צימוקים, שזיפים ומשמשים מיובשים. החג לא היה מתחיל, ולא היה עובר בשקט (מצד בני הבית) אם היא לא הכינה את זה.
מכיוון שלא היה לי בפסח האחרון את הפירות הללו, אני שיניתי קצת ושמתי רק תמרים.
לא כמו של אמא שלי, אבל יצא מעניין.

המצרכים (8 מנות):

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את צלעות הכבש לסיר גדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה.
  2. לאחר כ- 5 דקות של רתיחה, מורידים מהאש ומסננים. שוטפים את הכבש מתחת למים זורמים (זה מוריד מהבשר את כל מה שלא כדאי להשאיר).
  3. ממלאים את הסיר במים נקיים ומחזירים את הכבש. מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים ו 30 דקות.
  4. בסיר רחב, מטגנים את הבצל בשמן עד שנעשה מקורמל וכהה (לא שרוף).
  5. מוסיפים את המים ומרתיחים. מוסיפים את דבש הדבורים, מלח ופלפל.
  6. מכניסים את צלעות הכבש פנימה ומפזרים מעל את קוביות התמרים (או הפירות היבשים האחרים).
  7. יוצקים מעל הבשר את כף הסילאן בצורה שווה כמה שיותר.
  8. מכסים, ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מידי פעם בדקו שיש מספיק מים, והוסיפו מעט במידת הצורך.
בתיאבון.
Exit mobile version