פרוסות צלי בשר עם עשבי תיבול

מנה עיקרית מדהימה, בעלת מרקם טעמים מיוחד. מה שעוד מיוחד בזה הוא הגיוון שתוכלו לתת לה. פרטים – בסוף.

החומרים (8 מנות):

לבישול הבשר:

לרוטב:

אופן ההכנה:

  1. בישול הבשר: שמים בסיר גדול את פרוסות הבשר, מכסים במים, מוסיפים כורכום ומלח ומרתיחים.
  2. מבשלים על אש נמוכה כ- 3 שעות (אפשר כשעה בסיר לחץ – עדיף שלא).
  3. הכנת הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן כ- 3-4 דקות.
  4. מערבבים את התבלינים ועשבי התיבול בקערה קטנה.
  5. מסדרים את פרוסות הבשר מעל, מפזרים חצי מכמות התבלינים ועשבי התיבול מעל (חוץ מהכוסברה) ומשחימים מעט (2 דקות) מצד אחד.
  6. הופכים ומפזרים את יתרת התבלינים מהצד השני ומשחימים (2 דקות).
  7. מפזרים את הכוסברה מעל הבשר.
  8. מוסיפים את ציר הבשר, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות.

אפשרויות:

  1. לעשבי התיבול אפשר להוסיף נענע קצוצה ובזיליקום קצוץ (אפשר גם יבשים).
  2. יחד עם הבצל, מכניסים פטריות חתוכות ומטגנים כ- 6-7 דקות.
המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד
Exit mobile version