פסטה עם שעועית ירוקה וקייג'ון

פסטה היא מנה שעוברת לנו בדרך כלל תוך כדי לעיסה. מרגיעה ילדים ומבוגרים רעבים – כאחד. אבל הפסטה הזו היא קצת יותר מזה – אפשר ממש להתענג עליה.

את המתכון המעניין הבא שיש בו שילוב טעמים אסייתים עם תבלין הקייג'ון האמריקאי קיבלנו באדיבות אתר המתכונים גרפוד.

זמן ההכנה: 40 דקות
המרכיבים (8 מנות):

לפסטה:

לרוטב הפסטה:

לשעועית הירוקה:

לקישוט:

אופן ההכנה:

הפסטה:

  1. בשלו את הפסטה אל-דנטה ע"י הכנסה למים רותחים עם שמן הקנולה ובישול כ 8-10 דקות. סננו אותה והניחו בצד.

רוטב הפסטה:

  1. בינתיים, טחנו במעבד מזון או בבלנדר את העגבניות והבזיליקום היטב.
  2. בסיר רחב, חממו את שמן הזית והכניסו את השום. טגנו למספר שניות בודדות (שלא ישרף). הוסיפו את הגמבה הקצוצה וטגנו כדקה תוך כדי ערבוב.
  3. הוסיפו את העגבניות שטחנו, את התבלינים ואת רסק העגבניות. במידה והרוטב סמיך מידי, הוסיפו עד חצי כוס מים (לא יותר).
  4. הרתיחו את הרוטב. הנמיכו את האש ובשלו כ 15 דקות.
  5. ערבבו את הפסטה עם הרוטב.

השעועית הירוקה:

  1. חממו בסיר רחב שמן זית וטגנו בו את פרוסות שיני השום למספר שניות (שלא ישרף).
  2. הוסיפו את השעועית הירוקה והקפיצו אותה תוך כדי ערבוב ועל אש גבוהה, כ 4-5 דקות.
  3. ערבבו בקערה את אבקת המרק בטעם עוף, רוטב הסויה והתריאקי, התבלינים והמים, עד להמסת אבקת המרק היטב.
  4. שפכו על השעועית הירוקה שבסיר וערבבו.
  5. לאחר שהרוטב רתח, כסו את הסיר, הנמיכו את האש ובשלו כ 20-25 דקות.

הרכבת המנה:

  1. שימו בצלחת מנת פסטה. שימו מעל שעועית ירוקה.
  2. בעזרת 2 מזלגות ערבבו את הכל. פזרו מעל גבינה בולגרית מגוררת.
לשובע!
המתכון באדיבות אתר המתכונים גרפוד.
Exit mobile version