פלפלים ממולאים עם חזה עוף בסגנון מיוחד

בד"כ מילוי הממולאים עדיף עם בשר, מכיון שאז זה לא יוצא יבש מידי, בפרט שמוסיפים במילוי אורז. אבל המילוי הזה שנביא פה יוצא רך וטעים ומאד מיוחד.

החומרים (10 ממולאים):

למילוי:

לרוטב:

אופן ההכנה:

  1. חותכים את ראש הפלפל ונקים היטב מתוכנו. שוטפים ושמים בצד.

הכנת המילוי:

  1. טוחנים במטחנת בשר את חזה העוף, הסלרי, הבצל והפיטרוזיליה. מוסיפים שמן שומשום, מלח, פלפל צ'ילי ופפריקה מתוקה. מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך כ- 4 שעות.
  2. מוציאים ומוסיפים את האורז, מערבבים ומניחים כ- 10 דקות.
  3. ממלאים את הפלפלים 3/4 מנפח הפלפל.

הכנת הרוטב:

  1. טוחנים במעבד מזון עגבניות וגמבות. מעבירים לקערה, מערבבים פפריקה, מלח ופלפל שחור.
  2. מטגנים רצועות בצל בכף שמן זית עד להזהבה. מסדרים את פרוסות הגזר ורצועות הפלפל מצעל הבצל המטוגן.
  3. שמים את הפלפלים הממולאים מעל ושופכים את הרוטב על כל הפלפלים בצורה אחידה.
  4. מוסיפים חצי כוס מים ומרתיחים.
  5. מורידים את גובה הלהבה לנמוך ומבשלים כ- 4 שעות בסיר מכוסה. מידי פעם לוקחים מהרוטב ושופכים מעל הפלפלים.
המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד
Exit mobile version