בד"כ מילוי הממולאים עדיף עם בשר, מכיון שאז זה לא יוצא יבש מידי, בפרט שמוסיפים במילוי אורז. אבל המילוי הזה שנביא פה יוצא רך וטעים ומאד מיוחד.
החומרים (10 ממולאים):
- 10 פלפלים בצבעים שונים: אדום, צהוב, כתום וירוק (הבהיר יותר)
למילוי:
- חזה שלם מעוף אחד ללא העצמות
- 5 גבעולי סלרי שלמים ללא העלים
- 1/3 חבילה פיטרוזיליה
- 2 בצלים בינוניים
- 1 כוס אורז (רצוי עגול) שטוף ומסונן
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל צ'ילי או שטה גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
לרוטב:
- 1 בצל גדול חצוי ופרוס לחצאי עיגולים דקים
- 1 כף שמן זית
- 4 עגבניות גדולות, אדומות ובשלות
- 2 גבמה אדומות ובשלות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות אלכסוניות
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
אופן ההכנה:
- חותכים את ראש הפלפל ונקים היטב מתוכנו. שוטפים ושמים בצד.
הכנת המילוי:
- טוחנים במטחנת בשר את חזה העוף, הסלרי, הבצל והפיטרוזיליה. מוסיפים שמן שומשום, מלח, פלפל צ'ילי ופפריקה מתוקה. מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך כ- 4 שעות.
- מוציאים ומוסיפים את האורז, מערבבים ומניחים כ- 10 דקות.
- ממלאים את הפלפלים 3/4 מנפח הפלפל.
הכנת הרוטב:
- טוחנים במעבד מזון עגבניות וגמבות. מעבירים לקערה, מערבבים פפריקה, מלח ופלפל שחור.
- מטגנים רצועות בצל בכף שמן זית עד להזהבה. מסדרים את פרוסות הגזר ורצועות הפלפל מצעל הבצל המטוגן.
- שמים את הפלפלים הממולאים מעל ושופכים את הרוטב על כל הפלפלים בצורה אחידה.
- מוסיפים חצי כוס מים ומרתיחים.
- מורידים את גובה הלהבה לנמוך ומבשלים כ- 4 שעות בסיר מכוסה. מידי פעם לוקחים מהרוטב ושופכים מעל הפלפלים.