עוגת חגיגה לאוהבי הפרג.
חומרים:
לקלתית ולרשת:
- 1/2 3 כוסות קמח
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות אבקת סוכר
- 400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 2 ביצים
למלית הפרג:
- 1/2 1כוסות חלב
- 1 כוס סוכר
- 4 כוסות פרג טחון
- 1/2 כוס דבש
- 100 גרם חמאה
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1/2 כוס צימוקים
- 4-5 כפות שקדים טחונים או פירורי ביסקוויטים
- 1 תפוח עץ קלוף ומגורר גס
לזיגוג:
- ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה:
הבצק:
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל"פיתות". עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מלית הפרג:
- מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
- מצננים לטמפ' החדר, מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב. שומרים במקרר עד השימוש.
רשת הבצק והקלתית:
- מרדדים קצת יותר מחצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת – מקמחים אותה מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
- מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי חצי ס"מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב
- משטחים את מלית הפרג על הקלתית. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה וגם את רשת הבצק הקפואה בביצה. אם הבצק נוקשה מדי ממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
- אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
- שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר.