פאי חמאת בוטנים

בהשראת יום העצמאות של אמריקה – הפאי הכי אמריקאי שיש. הבצק נייטרלי, המלית (עד כמה שזה מפתיע) אוורירית, והכל עטוף בשוקולד. ילדים יעוטו עליו.

החומרים:

לבצק:

לציפוי השוקולד:

למלית חמאת הבוטנים:

לציפוי גנאש:

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח, סוכר וקוביות חמאה בקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מפעילים לכמה שניות עד שמתקבל מרקם גרגירי, מעין פירורי בצק.
  2. בעוד מעבד המזון עובד, מוסיפים מים מבעד לפתח היציקה (כף אחת כל פעם) וממשיכים לעבד כ-10 שניות.
  3. מוציאים את פירורי הבצק הרטובים ובעזרת הידיים מגבשים אותם לכדור.
  4. עוטפים בניילון נצמד, משטחים למלבן ומקררים שעה לפחות.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני הרידוד, כדי שיתרכך מעט ולא יהיה צורך לעבד אותו יותר מדי.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מרדדים את הבצק, משטחים בתבנית, מניחים על הבצק רדיד אלומיניום וממלאים במשקולת (קטניות) עד לשולי הבצק. אופים אפיה מלאה, כ-25 דקות, ומקררים.
  8. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את כל חומרי הציפוי בסיר קטן תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת עיסה חלקה. מורחים על קלתית הבצק האפויה ומקררים.
  9. מכינים את המלית: ממיסים חמאה וסוכר חום במחבת כבדה, מערבבים עד שהתערובת אחידה ומצננים 10 דקות במקרר.
  10. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את חמאת הבוטנים עם תערובת הסוכר החום והחמאה, במהירות הנמוכה ביותר.
  11. בכלי נפרד מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת חמאת הבוטנים, עד שהתערובת אוורירית וחלקה. יוצקים את המלית על ציפוי השוקולד ומקררים.
  12. מכינים את הגנאש: מערבבים את כל חומרי הגנאש בסיר קטן עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים על המלית הקרה ומקררים שעתיים לפחות לפני ההגשה. מקשטים בבוטנים ובקצפת.
Exit mobile version