בהשראת יום העצמאות של אמריקה – הפאי הכי אמריקאי שיש. הבצק נייטרלי, המלית (עד כמה שזה מפתיע) אוורירית, והכל עטוף בשוקולד. ילדים יעוטו עליו.
החומרים:
לבצק:
- 11/4 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סוכר
- 120 גרם חמאה צהובה, קרה וחתוכה לקוביות
- 2-1 כפות מים קרים מאוד
לציפוי השוקולד:
- 70 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 15 גרם חמאה (1 כף)
- 3 כפיות מים
- 2 כפות גדושות אבקת סוכר
למלית חמאת הבוטנים:
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר חום כהה
- 1 כוס חמאת בוטנים
- 350 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי גנאש:
- 70 גרם שוקולד מריר
- 15 גרם חמאה (1 כף)
- 3 כפיות חלב
- 2 כפיות סירופ מייפל
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח, סוכר וקוביות חמאה בקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מפעילים לכמה שניות עד שמתקבל מרקם גרגירי, מעין פירורי בצק.
- בעוד מעבד המזון עובד, מוסיפים מים מבעד לפתח היציקה (כף אחת כל פעם) וממשיכים לעבד כ-10 שניות.
- מוציאים את פירורי הבצק הרטובים ובעזרת הידיים מגבשים אותם לכדור.
- עוטפים בניילון נצמד, משטחים למלבן ומקררים שעה לפחות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני הרידוד, כדי שיתרכך מעט ולא יהיה צורך לעבד אותו יותר מדי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרדדים את הבצק, משטחים בתבנית, מניחים על הבצק רדיד אלומיניום וממלאים במשקולת (קטניות) עד לשולי הבצק. אופים אפיה מלאה, כ-25 דקות, ומקררים.
- מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את כל חומרי הציפוי בסיר קטן תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת עיסה חלקה. מורחים על קלתית הבצק האפויה ומקררים.
- מכינים את המלית: ממיסים חמאה וסוכר חום במחבת כבדה, מערבבים עד שהתערובת אחידה ומצננים 10 דקות במקרר.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את חמאת הבוטנים עם תערובת הסוכר החום והחמאה, במהירות הנמוכה ביותר.
- בכלי נפרד מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת חמאת הבוטנים, עד שהתערובת אוורירית וחלקה. יוצקים את המלית על ציפוי השוקולד ומקררים.
- מכינים את הגנאש: מערבבים את כל חומרי הגנאש בסיר קטן עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים על המלית הקרה ומקררים שעתיים לפחות לפני ההגשה. מקשטים בבוטנים ובקצפת.