עוף צלוי ברוטב פירי פירי אפריקאי

ה"פירי פירי" הוא רוטב חמוץ חריף המגיע מאפריקה והוא משמש לתיבול עוף ובשר. הרוטב נותן טעם עשיר בבשר ועושה אותו עסיסי במיוחד.

המרכיבים:

לרוטב:

לעוף:

אופן ההכנה:

הרוטב:

  1. מכניסים למעבד מזון או לבלנדר את הגמבה, פלפלי החלפיניו והצ'ילי, השום, הבזיליקום והאורגנו ומפעילים את המכשיר.
  2. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי הטחינה.
  3. מוציאים מהמעבד לקערה ומוסיפים פפריקה מעושנת, מיץ הלימון, הפלפל הלבן, החומץ והמלח. מערבבים ומשפרים טעם.
  4. מעבירים לצנצנת ומחזיקים בקירור לשימוש מגוון.

תיבול העוף:

  1. מורחים את העוף מכל צדדיו ברוטב הפירי פירי. מכניסים לתנור גריל או לאפייה בחום של 220-240 מעלות למשך שעה ורבע.
  2. מגישים בצד אורז לבן או צ'יפס וסלט.
Exit mobile version