עוגת שוקולד ודובדבנים

עוגה קיצית מופלאה במיוחד. מלאה שוקולד ועסיס דובדבן. שילוב ממכר.

החומרים:

לעוגה:

לציפוי:

לקישוט:

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  3. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  4. מוסיפים מלח, סוכר ווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים ביצים וטורפים עד שהן נטמעות בבלילה.
  6. מוסיפים חלב ומערבבים עד אחידות.
  7. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהבלילה אחידה.
  8. מוסיפים את הדובדבנים המגולענים ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.
  9. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  10. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תפוחה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  11. מצננים בטמפרטורת החדר.

הציפוי:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  2. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  3. יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומיישרים את החלק העליון.
  4. מצננים במשך 2-3 במקרר עד להתייצבות מוחלטת.
  5. מקשטים בדובדבנים לפני ההגשה.
טיפים:
Exit mobile version