עוגיות נפלאות לפתיחת צום יום הכיפורים. עוגיות נפלאות של… דודה תמר כמובן. נמסות בפה במיזוג מושלם!
החומרים:
- 500 גרם קמח
- 300 גרם חמאה רכה מאוד (או מחמאה לפרווה)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס מים פושרים
למלית:
- 1 מיכל ממרח תמרים
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן טחונה
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים את ממרח התמרים עם הקינמון והציפורן.
- בתוך קערה, לשים בידיים את הקמח, החמאה, סוכר הוניל, אבקת האפייה והמים.
- מחלקים ל- 2 חלקים את הבצק ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי 1/2 ס”מ (מיישרים בסכין לקבלת מלבן עם צלעות ישרות. במידה והבצק דביק, מקמחים מעט בקמח).
- מורחים את הבצק בממרח התמרים ומפזרים אגוזים.
- מגלגלים לגלילה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים בסכין בעדינות את הבצק את המקומות אותם נחתוך אח"כ לעוגיות. מכינים מיתר הבצק גלילות נוספות באותו אופן.
- מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות עד להזהבה.
- מוציאים ומצננים היטב. פורסים לפי מקומות הסימון ומפזרים מעל אבקת סוכר.