עוגיות טחינה מדהימות

בפעם הראשונה ששמעתי על זה, נבהלתי. עוגיות מטחינה? השתגעתם?

אבל כשהסבירו לי שטחינה זה בעצם שומשום טחון, זה פתאום נראה הגיוני, ואחרי שטעמתי, גילית גם כמה זה טעים.

אפשר חלבי ואפשר פרווה.

החומרים:
אופן ההכנה:
  1. מקציפים במיקסר חמאה וסוכר עד להמסת הסוכר.
  2. מוסיפים את הטחינה ותמצית הוניל ומערבבים מעט.
  3. מוסיפים מלח ואת הקמח בהדרגה ומערבבים רק עד להטמעת הקמח בתערובת ולא יותר.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, יוצרים ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה או למקפיא לכ 12 דקות.
  5. מוציאים את בצק העוגיות מהמקפיא וחותכים לריבועים של 2X2 ב"מ, או לגודל הרצוי.
  6. מגלגלים לכדורים, מצפים באבקת סוכר או בצנוברים), מסדרים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומכניסים למקרר לכשעה. לאחר קירור מצפים שוב את העוגיות באבקת סוכר.
  7. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגיות 12-14 דקות, לאחר 9 דקות אפייה נחליף בין התבניות.
  8. מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים למשך רבע שעה ולא פחות.
טיפים חשובים:
Exit mobile version