בפעם הראשונה ששמעתי על זה, נבהלתי. עוגיות מטחינה? השתגעתם?
אבל כשהסבירו לי שטחינה זה בעצם שומשום טחון, זה פתאום נראה הגיוני, ואחרי שטעמתי, גילית גם כמה זה טעים.
אפשר חלבי ואפשר פרווה.
החומרים:
- 200 גרם חמאה / מחמאה בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר פחות 2 כפות
- כוס ושליש טחינה גולמית
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 2 כוסות קמח לבן
- אבקת סוכר או צנוברים לקישוט
אופן ההכנה:
- מקציפים במיקסר חמאה וסוכר עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים את הטחינה ותמצית הוניל ומערבבים מעט.
- מוסיפים מלח ואת הקמח בהדרגה ומערבבים רק עד להטמעת הקמח בתערובת ולא יותר.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה, יוצרים ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה או למקפיא לכ 12 דקות.
- מוציאים את בצק העוגיות מהמקפיא וחותכים לריבועים של 2X2 ב"מ, או לגודל הרצוי.
- מגלגלים לכדורים, מצפים באבקת סוכר או בצנוברים), מסדרים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומכניסים למקרר לכשעה. לאחר קירור מצפים שוב את העוגיות באבקת סוכר.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגיות 12-14 דקות, לאחר 9 דקות אפייה נחליף בין התבניות.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים למשך רבע שעה ולא פחות.
טיפים חשובים:
- כאשר העוגיות בתנור אין לגעת בהן כלל, הן מתפוררות.
- העוגיות מוכנות כאשר הן מקבלות מעטה סוכר שקוף וגוון בהיר, כשהן כהות הן שרופות, לכן יש לשים לב ולהוציא את העוגיות בזמן מהתנור.
- לאחר שהצטננו לגמרי יש לאחסן את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר, נשמרות לכחודש ימים.