מקורו איטלקי. זהו סלט משביע, מורכב וצבעוני המוגש בטמפרטורת החדר.
הרכיבים (8-10 מנות):
לאורז:
2 כוסות אורז יסמין
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
1 כף שמן זית
3 כוסות מים חמים
לסלט:
2 קופסאות טונה במים מסוננות ומופרדות עם מזלג
1/2 14 כפיות מלח
1 בצל גדול – סגול או רגיל קצוץ
5 כפות חומץ בן יין אדום או לבן
1/3 כוס שמן זית כתית
3 גבעולי סלרי קצוצים
1/2 1 כוסות אפונה קפואה שטופה במים
1 כוס גבינת פרמזן חתוכה לקוביות (לאשכנזים ביננו שאוכלים גבינה עם דג)
1 פלפל אדום או צהוב קלוי וקצוץ
3 כפות צלפים מסוננים או 3 כפות פרוסות זיתים ירוקים או שחורים
פלפל שחור טחון
20 עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה:
- הכנת האורז: בסיר בינוני מחממים שמן זית על אש גבוהה ומטגנים את האורז מספר דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את המים החמים ואת אבקת המרק. מערבבים, מנמיכים לאש קטנה, ונותנים למים להתאדות כ- 15 דקות. מכסים ומניחים בצד כ- 5 דקות.
- מפזרים את האורז על מגש גדול ומפרידים עם מזלג בעדינות.
- הכנת הסלט: בקערה קטנה מערבבים יחד את הבצל, 2 כפות חומץ ומכסים במים. מכסים בניילון ומכניסים למקרר.
- בקערה גדולה, מערבבים 1/3 כוס שמן, 3 כפות חומץ ו- 1 כפית מלח.
- מוסיפים את הסלרי, אפונה, טונה, פלפל, צלפים או זיתים, (קוביות הגבינה) ואורז. מערבבים ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לפחות לשעה אחת.
- הגשה: מוסיפים עגבניות שרי, בצל קצוץ, פלפל שחור, מעט שמן זית ומעט חומץ (אם צריך).
- אפשר לשמור לכמה שעות במקרר. מגישים קר.