סלט אורז וטונה

rice-and-tuna-salad

מקורו איטלקי. זהו סלט משביע, מורכב וצבעוני המוגש בטמפרטורת החדר.

הרכיבים (8-10 מנות):

לאורז:

2 כוסות אורז יסמין

1 כפית אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)

1 כף שמן זית

3 כוסות מים חמים

לסלט:

2 קופסאות טונה במים מסוננות ומופרדות עם מזלג

1/2 14 כפיות מלח

1 בצל גדול – סגול או רגיל קצוץ

5 כפות חומץ בן יין אדום או לבן

1/3 כוס שמן זית כתית

3 גבעולי סלרי קצוצים

1/2 1 כוסות אפונה קפואה שטופה במים

1 כוס גבינת פרמזן חתוכה לקוביות (לאשכנזים ביננו שאוכלים גבינה עם דג)

1 פלפל אדום או צהוב קלוי וקצוץ

3 כפות צלפים מסוננים או 3 כפות פרוסות זיתים ירוקים או שחורים

פלפל שחור טחון

20 עגבניות שרי חצויות

אופן ההכנה:

Exit mobile version