מנה עיקרית לראש השנה הקרב ובא, שבו הצטווינו לאכול משמנים ולשתות ממתקים – כי חדוות ה' היא מעוזינו, משום שאנו בטוחים שהקב"ה יוציא את צדקנו לאור. גם דבש וגם משמנים – והכל לכבוד שמחת החג!
החומרים (6 מנות):
- 1/2 1 ק"ג סטייק אנטריקוט שומני מעט
למרינדה:
- 1/2 1 כוסות יין אדום יבש (רצוי משובח)
- 1/2 1 כפות דבש דבורים (רצוי מפרחי הדר)
- 1 כפית תבלין ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית כתית מעודן
- 1/2 כפית קינמון טחון
לבישול:
- 8 שיני שום שלמות
- 2 כפות שמן זית כתית מעודן
לקישוט:
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את חומרי המרינדה היטב. יוצקים על האנטריקוט ומכניסים למקרר ללילה שלם.
- מחממים סיר שטוח ורחב. שמים את שמן הזית והשום ומטגנים קלות למספר שניות תוך כדי ערבוב.
- מכניסים את האנטריקוט (ללא המרינדה), ומטגנים משני הצדדים למספר דקות.
- מוסיפים את המרינדה ומכסים את הבשר במים. מביאים לרתיחה.
- לאחר מכן, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים כשלוש שעות.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מגישים בצד אורז לבן ותפודים בתנור.