סטייק אנטריקוט מבושל ביין ודבש – מעדן לראש השנה

מנה עיקרית לראש השנה הקרב ובא, שבו הצטווינו לאכול משמנים ולשתות ממתקים – כי חדוות ה' היא מעוזינו, משום שאנו בטוחים שהקב"ה יוציא את צדקנו לאור. גם דבש וגם משמנים – והכל לכבוד שמחת החג!

החומרים (6 מנות):

למרינדה:

לבישול:

לקישוט:

אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את חומרי המרינדה היטב. יוצקים על האנטריקוט ומכניסים למקרר ללילה שלם.
  2. מחממים סיר שטוח ורחב. שמים את שמן הזית והשום ומטגנים קלות למספר שניות תוך כדי ערבוב.
  3. מכניסים את האנטריקוט (ללא המרינדה), ומטגנים משני הצדדים למספר דקות.
  4. מוסיפים את המרינדה ומכסים את הבשר במים. מביאים לרתיחה.
  5. לאחר מכן, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים כשלוש שעות.
  6. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומבשלים 10 דקות נוספות.
  7. מגישים בצד אורז לבן ותפודים בתנור.
המתכון באדיבות אתר המתכונים גרפוד.
Exit mobile version