מרק חרירה הוא מרק דגל מרוקאי. הוא משביע ומזין, מגוון וססגוני, ומלא טעמים.
המרק הזה מובא בפרט בשולחן ערב שבת או בצאת הצום, אך המרוקאים אוהבים אותו גם בשאר ימות השנה.
דרך אגב: חרירה במרוקאית פירושו – משי.
המרכיבים:
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר קצוץ
- 1/2 שורש סלרי ומעט עלים, קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- 2 שוקי עוף – לא חובה
- 2 עצמות מוח – לא חובה
- 1 כפית פלפל לבן
- 1/2 כפית כורכום
- 100 גרם חומוס ענק
- 100 גרם עדשים ירוקות
- 2 עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 ליטר מים
- 1 כפית מלח
- 1 חבילה אטריות ביצים בינוניות
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה:
- יוצקים שמן זית לסיר גדול ומחממים. מטגנים בו בצל, גזר וסלרי כ-5 דקות, עד שהבצל הופך שקוף.
- מוסיפים לסיר בשר, עוף, עצמות מוח, תבלינים, חומוס ועדשים ומערבבים. מוסיפים גם עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, מערבבים שוב וממשיכים לטגן 1-2 דקות נוספות.
- מוסיפים מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים באופן חלקי וממשיכים לבשל כשעה וחצי, עד שגרגירי החומוס מתרככים. במידה ומצטבר קצף במהלך הבישול, מסירים אותו בכף מחוררת. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מוסיפים לסיר את האטריות וממשיכים לבשל 8 דקות נוספות, עד שהאטריות רכות והמרק מסמיך מעט. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וכוסברה קצוצה, מזלפים מעט מיץ לימון ומגישים.