ממולאים עם טעם מרענן לקיץ

את השם הזה המציא הבן שלי לממולאים שהכנתי בשבת האחרונה. אהבתי את זה.

החומרים (ל 8 מנות):

מסדרים את הירקות בתחתית הסיר ומטגנים קלות בשמן
מסדרים את הירקות בתחתית הסיר ומטגנים קלות בשמן

לממולאים:

לרוטב:

מסדרים מעל הירקות את הממולאים

לתחתית הסיר:

אופן ההכנה:

הכנת הממולאים:

  1. שמים בקערה יחד את כל מרכיבי המילוי ולשים ומערבבים היטב. מניחים בצד כחצי שעה.
  2. לוקחים את הבצלים ומורידים את ראש הבצל והתחתית. חורצים חריץ עמוק עד לאמצע הבצל לכל אורכו.
  3. מרתיחים את הבצלים במים ומבשלים כרבע שעה.
  4. שופכים את המים ומניחים להתקרר.
  5. מפרידים את עלי הבצל בזהירות ושוטפים.
  6. לוקחים כמות של מילוי וממלאים כל עלה בנפרד וסוגרים. שימו לב לא למלות הרבה, כי האורז מתנפח.

הכנת הרוטב:

  1. טוחנים את העגבניות והגמבה ומערבבים עם התבלינים ללא המים.
יוצקים על הממולאים את הרוטב, מרתיחים ומבשלים כשלוש שעות על אש קטנה

סידור הסיר ובישול:

  1. מטגנים ב 3 כפות השמן את הירקות הפרוסים ומטגנים קלות.
  2. מסדרים את הממולאים מעל הירקות.
  3. שופכים בצורה אחידה את הרוטב מעל הממולאים ומוסיפים את המים.
  4. מרתיחים ומבשלים כשלוש שעות. מידי פעם בודקים ומוסיפים במידת הצורך בכל פעם כרבע כוס מים.

אפשרויות:

המתכון באדיבות אתר המתכונים – גרפוד
Exit mobile version