את השם הזה המציא הבן שלי לממולאים שהכנתי בשבת האחרונה. אהבתי את זה.
החומרים (ל 8 מנות):
לממולאים:
- 5 בצלים גדולים
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 כוס אורז עגול ברור ושטוף
- עלי נענע טרי מ 5 גבעולים ירוקים ומלאים – קצוצים דק דק
- עלי בזיליקום טרי מ 5 גבעולים ירוקים ומלאים – קצוצים דק דק
- 1 ביצה
- מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כפית זנגויל טחון
- 1 כף שמן
לרוטב:
- 3 עגבניות אדומות ובשלות
- 1 גמבה אדומה גדולה
- 1 כפית פפריקה אדומה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן
- 1/2 כוס מים
לתחתית הסיר:
- 2 גזרים פרוסים
- 1 תפו"א גדול פרוס
- 1 קישוא פרוס
אופן ההכנה:
הכנת הממולאים:
- שמים בקערה יחד את כל מרכיבי המילוי ולשים ומערבבים היטב. מניחים בצד כחצי שעה.
- לוקחים את הבצלים ומורידים את ראש הבצל והתחתית. חורצים חריץ עמוק עד לאמצע הבצל לכל אורכו.
- מרתיחים את הבצלים במים ומבשלים כרבע שעה.
- שופכים את המים ומניחים להתקרר.
- מפרידים את עלי הבצל בזהירות ושוטפים.
- לוקחים כמות של מילוי וממלאים כל עלה בנפרד וסוגרים. שימו לב לא למלות הרבה, כי האורז מתנפח.
הכנת הרוטב:
- טוחנים את העגבניות והגמבה ומערבבים עם התבלינים ללא המים.
סידור הסיר ובישול:
- מטגנים ב 3 כפות השמן את הירקות הפרוסים ומטגנים קלות.
- מסדרים את הממולאים מעל הירקות.
- שופכים בצורה אחידה את הרוטב מעל הממולאים ומוסיפים את המים.
- מרתיחים ומבשלים כשלוש שעות. מידי פעם בודקים ומוסיפים במידת הצורך בכל פעם כרבע כוס מים.
אפשרויות:
- מילוי בקישואים: לחתוך קישואים גדולים לחצי. לרוקן את התוכן ולמלא במילוי הבשר. את תוכן הקישואים לשים בתחתית הסיר במקום עיגולי קישואים.
- מילוי בעגבניות: לחתוך את ראש העגבניה כך שיווצר מכסה מלמעלה. לרוקן את תוכן העגבניה ולמלא במילוי הבשר. לכסות עם "מכסה" העגבניה ולבשל. את מילוי העגבניה לשים ביחד עם חומרי הרוטב.
- מילוי בקישוא בלאדי (קישוא שיש לו צורה כמו כדור): כמו העגבניות.
- מילוי חצילים: לפרוס חצילים גדולים מאוד לפרוסות צמודות, דהיינו כל שתי פרוסות צמודות בסופן כך שלא הפרדנו לגמרי. למלא במילוי הבשר קציצה שטוחה מהמילוי.