אחרי חג הפסח, ישנם כאלו הממתינים להגעת קמח שנטחן לאחר הפסח ולא הגיע ממכירת החמץ. ישנם כאלו הקונים במאפיות המשתמשות בקמח יבש, שאין בו בעיה של חשש חמץ או מכירה. וישנם כאלו שבמשך כל השנה כולה לא אוכלים לחם – אם מצד בעיית הגלוטן שיש בו או מסיבות אחרות.
לכל אלו אנחנו מציעים את לחם הטחינה. פתרון מושלם, אידאלי וטעים.
החומרים:
- 6 כפות טחינה גולמית (רגילה או מלאה)
- 4 ביצים L
- 1 כפית סודה לשתיה או אבקת אפיה
- קורט מלח
- 2 כפות סילאן תמרים טבעי
- כף שומשום לבן או מלא (לא חובה)
אופן ההכנה:
- הכניסו את הטחינה הסילאן, הסודה לשתיה והביצים לתוך קערה גדולה.
- ערבבו הכל עד לקבלת תערובת חלקה, מעט בהירה ומעט דחוסה.
- שמנו תבנית חד פעמית (ארוכה או מרובעת קטנה) במעט שמן ושפכו פנימה את תערובת הלחם.
- הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
- אפו בתנור כ- 20-25 דקות עד להזהבה.
- אם אתם מוסיפים שומשום – לאחר כ 10 דקות של אפיה, פזרו מעל הלחם את השומשום והחזירו לתנור ל- 10-15 דקות אפיה נוספות.
- בדקו בעזרת קיסם שהלחם יבש בפנים. במידת הצורך, המשיכו לאפות למשך מספר דקות נוסף.
- לאחר הוצאת התבנית מהתנור, הניחו ללחם להתקרר מעט.