מעדן של ממש שהומצא ברגע, ונעשה לכבוד שבת קדש. רק שימו לב להשתמש בחומרים הטובים ביותר שיש.
החומרים (8 מנות):
- 400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי של 1.5-2 ס"מ
- 400 חזה הודו חתוך כנ"ל
- 3 פלפלים ירוקים בהירים חתוכים לרצועות
- 3 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
- 3 גמבות חתוכות לרצועות
- 2 גזרים מחולקים ל- 3 חלקים כל אחד, חתוכים לפרוסות ולרצועות
- 2 בצל סגול חתוכים לחצי ופרוסים לרצועות
- 3 כפות רוטב סויה (האמיתי ולא החיקויים)
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות שמן זית
- 100 גרם שקדים קלופים חתוכים למקלות
אופן ההכנה:
שמים בקערה את החזה, רוטב הסויה ושמן השומשום, מערבבים היטב ומניחים בצד כשעה עד שעה וחצי.- במחבת עמוק (רצוי ווק) מקפיצים בכפית אחת של שמן זית את הבצל הסגול עד לריכוך (אבל לא עד לאיבוד הגוון הסגול). מוציאים את הבצל ומניחים בצד.
- מקפיצים באותה מחבת בכפית שמן זית נוספת את כל הירקות ביחד כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב עד לריכוך מעט. מוציאים ומניחים בצד.
- מכניסים לאותה מחבת את רצועות החזה ומקפיצים כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים עוד 5 דקות בישול לאידוי מעט מהנוזלים הנוצרים.
- מעבירים לסיר עמוק את רצועות החזה, את הירקות ואת הבצל, מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. מורידים מכסה ומאדים מעט את המים (שישאר רוטב, לא מועט מידי אבל גם לא מרק).
- בינתיים קולים את השקדים במחבת נקיה – ללא שמן, עד שהשקדים נעשים זהוב חום.
- מגישים בצלחת שטוחה ומעל מפזרים את השקדים.