מתכון קל, מרענן פשוט ומומלץ לימי הקיץ. שימו לב – בכדי להגיע לרמת הקפאה ללא מכונה יהיה עליכם להמתין מספר רב של שעות.
החומרים:
- 150 גרם סוכר
- 100 מ"ל מים
- מיץ מקילו לימון
- צרור עלי נענע
אופן ההכנה:
- בסיר קטן על אש נמוכה מביאים לרתיחה מים וסוכר. ממשיכים ברתיחה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- מעבירים את הלימון הסחוט לבלנדר יחד עם צרור נענע שטופה וטוחנים היטב.
- מעבירים את הלימונענע לקערת מיקסר ובוחשים על מהירות נמוכה.
- מוסיפים לקערה בהדרגה את מי הסוכר שלנו. בשלב הזה מומלץ לעצור ולטעום מידי פעם בכדי לבדוק את דרמת המתיקות. במידה והמיץ מספיק מתוק ניתן להפסיק להוסיף מי סוכר.
- מעבירים את מיץ הלימון המתוק שהכנו לקערה גדולה ומכניסים להקפאה למשך שעה, מוציאים ומערבבים טוב בעזרת כף או מזלג.
- מכניסים למקפיא למשך 4-6 שעות ובכל שעה מערבבים היטב עד להקפאה מלאה.