מעדן מזרחי נפלא. מגישים טרי או שומרים במקפיא ומוציאים כשעה לפני ההגשה.
חומרים:
- 1 חבילה בצק פילו מופשר לפי הוראות היצרן
- חמאה מומסת להברשה
למלית:
- 250 גרם (1/2 2 כוסות) אגוזי מלך
- 35 גרם חמאה או מרגרינה רכה
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 1 כפית משחת (או תמצית) וניל 1
- 1 כף ריבת משמש
- 1/2 כפית קינמון
- 5 טיפות מי פריחת הדרים (לא חובה) או מי ורדים
לזילוף:
- 100 גרם דבש חם
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרסקים את כל חומרי המלית במעבד מזון לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
- פורשים את ערימת עלי הפילו על משטח העבודה ומקפלים באלכסון לקבלת משולש. מסירים בעזרת סכין חדה את הרצועה שנותרה בצד.
- פורשים שוב את ערימת העלים – עכשיו יש להם צורה של ריבוע. חוצים באלכסון את הריבוע לשתי ערימות של משולשים. מניחים ערימה אחת על גבי השנייה בחפיפה. אפשר לכסות את הערימה במגבת למניעת ייבוש.
- מניחים בכל פעם משולש בצק אחד על משטח העבודה כך שהקודקוד מופנה אלינו ומברישים בחמאה מומסת בנדיבות. מכווצים את המשולש כמו בד מכיוון הקודקוד לכיוון החלק הרחב כך שמתקבל מעין פפיון. מניחים את שולי הפפיון זה על זה.
- מניחים כף מהמלית בקצה המלבן שקרוב אלינו ומגלגלים לצורת סיגר רק עד שמתקרבים לקפלים העליונים. הופכים את המאפים ומניחים בתבנית.
- אופים כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. מצננים כמה דקות ומזלפים דבש.
- רצוי להגיש באותו יום, אך אפשר לשמור עד יומיים בכלי אטום בטמפ' החדר.