תוספת מעניינת, מתקתקה וקרנצ'ית לארוחת החג.
החומרים:
4 בטטות בינונית חתוכות לחצאי פרוסות בעובי של 1.5 ס"מ
לתיבול:
1 כפית סוכר חום
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/ כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כוס של עשבי תיבול טריים קצוצים: בזיליקום, כוסברה, פיטרוזילה, טימין, אורגנו (מה שבא לכם)
או לחילופין
1/4 כוס של תערובת עשבי תיבול יבשים: בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, טימין, אורגנו (מה שבא לכם)
3 כפות שמן זית
אפשרות לתוספת:
4 בצלים קטנים מחולקים לרבעים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 240 מעלות.
- מערבבים את כל חומרי התיבול בקערה אחת.
- מכניסים את הבטטות לקערה ומערבבים היטב את הבטטות בחומרי התיבול.
- שמים הכל בתבנית אפיה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כ- 40 עד 45 דקות (או עד שהבטטות מתרככות.
- מורידים את נייר הכסף וצולים בגריל כ- 5 דקות (שימו לב שלא ישרף).
- מגישים כתוספת חמה.