לא יודע איזה שם לתת למאכל הזה, אז קראתי לו אורז ללא שם. אבל השם המשעמם הזה הוא בניגוד גמור למאכל עצמו. אז אשמח להצעות. שלחו תגובות והציעו לי איך לקרוא לו.
החומרים (8 מנות):
- 1 בצל גדול חצוי ופרוס לרצועות דקות
- 2 כוסות אורז יסמין
- 4 כוסות מים
- 1 חבילת בצל ירוק קצוץ
- 3 גזרים מגורדים
- 1/2 חבילה כרוב קצוץ
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושל או מקופסת שימורים
- 1/2 כוס עדשים כתומות מושרות במים רותחים פעמיים
- 4 כפות שמן קנולה
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוציאים ומניחים בצד.
- בשמן שנותר, מטגנים את האורז קלות, כ 2-3 דקות.
- מוסיפים את הגזר והכרוב ומטגנים עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את החומוס ואת העדשים הכתומות וממשיכים לטגן עוד 1-2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הבצל ירוק ומטגנים עוד כדקה תוך כדי ערבוב.
- מכסים את הכל במים, מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומרתיחים.
- מבשלים כרבע שעה עד 20 דקות.
הגשה:
- מניחים מנת אורז בצלחת ומעליה מפזרים בצל מטוגן.