הנה לכם מנה מעניינת וטעימה במיוחד, צבעונית וחגיגית לשבתות ומועדים. הגישו אותה בתוספת של אורז לבן או איטריות.
מובטח שתהנו!
המצרכים (8 מנות):
- 800 גרם בשר בקר מובחר (מספר 5 או 8, אפשר גם מספר 4) חתוך לרצועות כמו צ'יפס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 גזרים גדולים חתוכים לרצועות בגודל של רצועות הבשר
- 2 גמבות גדולות חתוכות לרצועות
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- מלח
- פלפל שחור
- 4 כפות שמן קנולה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- הכניסו את הבשר לסיר עמוק וכסו אותו במים עם הפלפל השחור והרתיחו. הנמיכו לאש קטנה ובשלו כשעתיים ו- 45 דקות.
- הוציאו את הבשר וסננו מהמים. קחו כוס ממי ציר הבשר ושימו בצד.
- בסיר טפלון רחב טגנו את הבצל עד שנעשה שקוף. הוסיפו את רצועות הבשר וטגנו מספר דקות תוך כדי ערבוב.
- הוסיפו את כוס מי ציר הבשר והרתיחו.
- הוסיפו מלח ופלפל שחור.
- הוסיפו את הגזר והגמבה וערבבו הכל היטב ובזהירות – שהבשר לא יתפרק.
- כסו את הסיר והביאו לרתיחה. הנמיכו לאש קטנה ובשלו כ- 15 דקות.
- פזרו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ובשלו עוד כ- 5 דקות עם מכסה.