ריזוטו פטריות, תבלינים וגבינה, הוא מאכל נפלא שתתאהבו בו מהביס הראשון. נסו את המתכון המיוחד הזה לאורז האיטלקי המסורתי ומובטחת לכם הנה מושלמת. קצת עבודה – אבל משתלמת.
החומרים:
- 6 כוסות מרק עוף פרווה
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 ק"ג פטריות פורטבולו פרוסות דק
- 1/2 ק"ג פטריות שמפיניון פרוסות דק
- 2 בצלי שאלוט חתוכים דק
- 1 אורז מזן ארבוריו
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 3 כפות עירית קצוצה
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 4 כפות חמאה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני, חממו את מרק העוף על להבה נמוכה.
- בסיר אחר, גדול יותר ועל להבה בינונית-גבוהה, חממו 2 כפות משמן הזית, והוסיפו את הפטריות. טגנו עד שהן מתרככות. שימו אותם בצד יחד עם הנוזלים בכלי נפרד.
- חממו את שמן הזית הנותר בסיר הגדול והוסיפו את הבצל לטיגון למשך כדקה.
- הוסיפו את האורז וערבבו היטב עד שיתכסה בשמן. כשהוא מזהיב מעט הוסיפו את היין וערבבו היטב.
- מסיר מרק העוף המחומם, קחו ½ כוס מרק עוף והוסיפו לאורז תוך כדי ערבוב עד לספיגה. הוסיפו בהדרגה בכל פעם ½ כוס מרק נוספת כשאתם מקפידים שהמרק שמזגתם קודם נספג כבר באורז (התהליך הוא ארוך – 15-20 דקות).
- הורידו את הסיר מהאש, הוסיפו את הפטריות ויתר הרכיבים וערבבו היטב עד שיתאחדו עם האורז. הגישו חם.