פאי אגסים ושוקולד

וואו! עוגה נפלאה ויפיפיה!

חומרים:

לבצק:

למילוי:

אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון מעבדים יחד בפולסים את מרכיבי הבצק, ללא המים, רק עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק.
  2. שוטחים את הבצק על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מפזרים מעל שתי כפות סוכר. מצננים כחצי שעה במקרר.
  3. קולפים את האגסים, חותכים לרבעים, מרחיקים את הליבה ומסדרים על הבצק הצונן.
  4. אופים רבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מוציאים מהתנור.
  5. בינתיים ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה, מוסיפים את הקקאו ובוחשים היטב, מסירים מהאש.
  6. בקערה קטנה טורפים במזלג את הביצה עם הסוכר ומערבבים עם תערובת החמאה והקקאו. מוסיפים את הקמח והווניל ויוצקים על האגסים, מחליקים בעזרת מרית.
  7. מחזירים לתנור ואופים רבע שעה נוספת, מבלי לייבש. מוציאים מהתנור ומצננים. העוגה נשמרת היטב מספר ימים. לפני ההגשה אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.
Exit mobile version