יהודים מהגרים מרוסיה, הם אלו שאחראים על עוגת הגבינה שהובאה לארה"ב והפכה לסמל של אוכל יהודי בניו יורק. כמו כל הדברים בארה"ב. גם היא – עשירה, משמינה אבל מיוחדת וקרמית מגבינת שמנת וגביע של ריקוטה.
החומרים:
לבסיס:
- 150 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה מומסת
למלית:
- 4 ביצים
- 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו-יורק בטעם טבעי
- 1 קופסה (300 גרם) ריקוטה 9%
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
לרוטב התותים:
- 12 תותים בינוניים (אפשר קפואים)
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
- מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים ומחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית.
- מכינים את הבסיס: טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
- מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים, מומלץ להשתמש במטריפה ידנית. יוצקים על הבסיס.
- אופים, מקררים ומגישים: אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה, מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים ומגישים את העוגה עם רוטב התותים.