עגבניות אפויות ממולאות קינואה וירק

מתכון נפלא בריא וטעים. מעדן אמיתי לצהריים או לערב קייצי.

החומרים:
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הקינואה: מחממים מעט שמן זית בסיר קטן ומטגנים בו את הקינואה במשך כדקה תוך כדי ערבוב וממליחים. מוסיפים 2/3 כוס מים רותחים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-10 דקות ומסירים מהאש. אם נותרו נוזלים בסיר, מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מסירים בסכין חדה את החלק העליון של כל עגבנייה ושומרים בצד. מרוקנים בכפית את תוכן העגבניות לקערית.
  3. מוסיפים לקערה עם הקינואה אגוזי מלך, פטרוזיליה, בצל ירוק, חמוציות, מלח ופלפל ואת תוכן העגבניות שרוקנו. מערבבים היטב.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. ממלאים כל עגבניה בתערובת הקינואה, מניחים בתבנית אפייה משומנת וסוגרים בחלק העליון. מברישים במעט שמן זית.
  6. אופים בתנור החם 40-50 דקות, עד שהעגבניות זהובות ורכות. מגישים חם.
Exit mobile version