עוד סוג של סלט לקיץ מעניין, מרענן, מרהיב ומעורר תיאבון.
הרכיבים:
- 2 חצילים בינוניים ובשלים קלופים, חתוכים לרצועות לא דקות מידי לארכם
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 1 בצל בינוני חצוי וחתוך לרצועות
- 1/4 חבילה כוסברה קצוצה לא דק
- מיץ מלימון שלם
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מטגנים את רצועות החצילים בשמן עמוק עד להשחמה מועטת. שמים בנייר סופג ומעבירים לקערה.
- במחבת, מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא נעשה שקוף. הבצל צריך להשאר מעט קשה ולא זהוב. מוסיפים לחצילים.
- מקפיצים את הגמבה במעט השמן שנותר 3-4 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים לחצילים.
- מוסיפים כוסברה לימון ומלח ומערבבים.
שדרוגים:
- מוסיף עניין: הוסיפו כחצי כף שומשום קלוי מעל והגישו.
- למי שאוהב חריף: לאחר הגמבה, הקפיצו באותה מחבת 1 פלפל ירוק חריף טרי חתוך לעיגולים כ- 3-4 דקות והוסיפו לחצילים.