מתכון בסיסי לקרפ צרפתי

הכנה קלה ומהירה לקרפ צרפתי שאותו תוכלו למלאות במילוי מתוק שתרצו, ולהגישו כקינוח לארוחה, או סתם לארוחת ערב קלילה.

החומרים:
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את הקמח והביצים היטב.
  2. מוסיפים בהדרגה את החלב ואח"כ את המים, כל הזמן תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את המלח והחמאה המומסת וממשיכים לערבב עד שהתערובת נעשית חלקה.
  4. מחממים מחבת נון סטיק, משומנת מעט עם חמאה על להבה בינונית גבוהה.
  5. עם מצקת מרק, יוצקים בכל פעם מצקת אחת במרכז המחבת, ובתנועות סיבוביות של המחבת עוטפים את הבלילה על כל שטח תחתית המחבת.
  6. מבשלים כ 2 דקות. אח"כ מפרידים בזהירות את קצוות הקרפ, מנענעים קלות את המחבת כדי להפריד את הקרפ מתחתית המחבת והופכים. מבשלים את הצד השני עוד 1-2 דקות.
  7. מוציאים, ממלאים במילוי שרוצים, סוגרים ומגישים חם.
Exit mobile version