מרק מוליגטוואני – מרק אנגלי בניחוחות הודיים

מרק מוקרם, נפלא ומשביע.

המרק המקורי מורכב מאלמנטים של בשר וחלב, אבל ב"ה היום ישנם מרכיבים שנותנים את אותו טעם ובכשרות מהודרת.

המרכיבים:
אופן ההכנה:
  1. המיסו את המחמאה בסיר עמוק למרק. הוסיפו את הבצל, הסלרי והגזר וטגנו במשך 5 דקות.
  2. הוסיפו את הקמח ואבקת הקארי ובשלו תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספות.
  3. הוסיפו את מרק העוף והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך כחצי שעה.
  4. הוסיפו את התפוח, האורז והעוף. תבלו במלח ובפלפל לפי הטעם, ולבסוף – הוסיפו את התימין. ערבבו היטב ובשלו עוד כ 15-20 דקות, או עד שהאורז מתרכך.
  5. לפני ההגשה, חממו את השמנת לבישול בסיר נפרד, וצקו אותה חמה לתוך סיר המרק. ערבבו והגישו.
Exit mobile version