מאפינס תירס וגבינה

המאכל הבא מגיע אלינו הישר מדרום אמריקה, מולדת התירס. שם הוא נקרא אלמוחבנס. קצת דורש תשומת לב בהכנה, אבל שווה שווה.

חומרים ל-25 יחידות:

לחמאת צ'ימיצ'ורי:

לצ'ימיצ'ורי:

אופן ההכנה:
  1. מכינים חמאת צ'ימיצ'ורי: במעבד מזון מעבדים את כל החומרים פרט לחמאה. מתבלים במלח ופלפל.
  2. בקערה מערבבים את החמאה עם 2 כפות מתערובת הצ'ימיצ'ורי.
  3. במעבד מזון מעבדים את התירס, הגבינות, הסוכר, המלח, החמאה והחלמונים. מעבירים לקערה ומוסיפים את אבקת האפייה וקמח תפוחי האדמה. מערבבים ולשים היטב לעיסה חלקה ללא גושים. מכסים במגבת ומניחים ל-15 דקות.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. בידיים משומנות קורצים כדורים בגודל כדור פינג-פונג ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה משומן. שומרים על רווח של 2 ס"מ בין הלחמניות. ניתן לאפות גם בתבנית מאפין.
  6. אופים כ-25 דקות עד לקבלת מאפה תפוח וזהוב.
  7. מעבירים את כדורי הגבינה לקערה ובה כף של חמאת צ'ימיצ'ורי ומערבבים עד שהחמאה נמסה והלחמניות מצופות בחמאה.
Exit mobile version