המאכל הבא מגיע אלינו הישר מדרום אמריקה, מולדת התירס. שם הוא נקרא אלמוחבנס. קצת דורש תשומת לב בהכנה, אבל שווה שווה.
חומרים ל-25 יחידות:
- 500 גרם קמח תפוחי אדמה
- 2 כוסות גרגירי תירס טרי
- 500 גרם גבינה צפתית קשה, מגוררת
- ½ כוס גבינת שמנת
- 1 כף סוכר
- 1/2 1 כפיות מלח
- 50 גרם חמאה רכה
- 2 חלמונים
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
לחמאת צ'ימיצ'ורי:
- 100 גרם חמאה רכה
לצ'ימיצ'ורי:
- 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
- 1/2 כף אורגנו יבש
- מיץ מחצי לימון
- 2 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מכינים חמאת צ'ימיצ'ורי: במעבד מזון מעבדים את כל החומרים פרט לחמאה. מתבלים במלח ופלפל.
- בקערה מערבבים את החמאה עם 2 כפות מתערובת הצ'ימיצ'ורי.
- במעבד מזון מעבדים את התירס, הגבינות, הסוכר, המלח, החמאה והחלמונים. מעבירים לקערה ומוסיפים את אבקת האפייה וקמח תפוחי האדמה. מערבבים ולשים היטב לעיסה חלקה ללא גושים. מכסים במגבת ומניחים ל-15 דקות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בידיים משומנות קורצים כדורים בגודל כדור פינג-פונג ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה משומן. שומרים על רווח של 2 ס"מ בין הלחמניות. ניתן לאפות גם בתבנית מאפין.
- אופים כ-25 דקות עד לקבלת מאפה תפוח וזהוב.
- מעבירים את כדורי הגבינה לקערה ובה כף של חמאת צ'ימיצ'ורי ומערבבים עד שהחמאה נמסה והלחמניות מצופות בחמאה.