קיבלנו פה מתכון לאורז הכי טעים שאכלתם בחייכם. תוספת מדהימה למנת בשר.
החומרים ל 5 סועדים:
- 2 כוסות אורז יסמין ברור
- 1 בטטה בינונית מגורדת בפומפיה גסה
- 2 גזרים בינוניים מגורדים בפומפיה גסה
- 1 בצל גדול מגורד בפומפיה גסה
- 2 עלי סלרי עם הגבעולים מגורדים בפומפיה גסה
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 כפית ציר בקר או אבקת מרק בקר
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1 כפית כורכום
- 3 כוסות (750 מ"ל) מים
אופן ההכנה:
- בסיר נפרד מכניסים את המים עם ציר הבקר, מלח, פלפל לבן וכורכום ומרתיחים. טועמים לבדיקת טעם ומשפרים במידת הצורך.
- בינתיים, מטגנים את כל הירקות בשמן טיגון קל מאד (לא להזהיב).
- מוסיפים את 2 כוסות האורז תוך כדי ערבוב מתמיד, ומטגנים עד שהאורז חם.
- מוסיפים את הרוטב הרותח על האורז ומערבבים.
- מבשלים כ- 25 עד 30 דקות על אש קטנה.
- מגישים חם.
בתיאבון.