לחג החנוכה הקרב, הסופגניות המרוקאיות המצויינות. רק היזהרו במהירות האכילה!
המרכיבים:
- 1000 גרם קמח
- 800 מ"ל מים (כ 1/2 3 כוסות)
- 50 גרם שמרים יבשים (כ 2 כפות)
- 1 כפית מלח
- 2/3 כוס סוכר (כ 1/2 4 כפות)
- שמן צמחי לטיגון
אופן ההכנה:
- ערבבו את כל המרכיבים (מלבד השמן) יחד בקערה ולושו עד לקבלת בצק דביק.
- כסו והתפיחו כ 60 דקות.
- הרתיחו שמן עמוק בסיר. לאחר שהשמן רתח, הנמיכו את הלהבה.
- צרו כדורים מהבצק ובתוך כל כדור צרו בעזרת האצבעות חור במרכז. בשעה שאוחזים את הבצק באוויר, הרחיבו את החור מעט מעט תוך כדי סיבוב הבצק.
- הכניסו לשמן וטגנו עד להזהבה. הפכו לצד השני והזהיבו.
- פזרו אבקת סוכר והגישו עם כוס תה חם ונענע.