הנה לכם מנה טעימה מאד של קציצות בשר וירק, שבתוספת אורז הופכת למשביעה.
המרכיבים (8 מנות):
לקציצות:
- 700 גרם בשר בקר טחון
- 5 שיני שום כתושות
- 2 כפות בזיליקום קצוץ
- 2 כפות נענע קצוצה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף שמן
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- שמן לטיגון
לרוטב:
- 3 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות
- 1 חציל (רצוי מזן בלאדי) גדול מקולף וחתוך לקוביות
- 2 גמבות קטנות ואדומות חתוכות לקוביות
- 3 שיני שום קצוצות
- 3 כפות שמן
- 1/2 כף פפריקה מרוקאית בשמן
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
הכנת הקציצות:
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ויוצרים קציצות שטוחות ע"י כף היד.
- מטגנים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים. מניחים בצד.
הכנת הרוטב:
- בסיר רחב ונמוך מטגנים בשמן למספר שניות את השום הכתוש.
- מוסיפים את החצילים ומטגנים כמה דקות עד להשחמה מועטת.
- מוסיפים עגבניות וגמבה ומערבבים כ 2-3 דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומרתיחים. במידה ואין הרבה נוזלים אפשר להוסיף 1/4 כוס מים.
- כשהרוטב רותח מכניסים את הקציצות אחת ליד השניה.
- אחר שתי דקות של בישול, הופכים את הקציצות בזהירות ומרתיחים שוב.
- מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ 20 דקות.
- מגישים חם עם אורז לבן, או אוכלים עם לחם.