אנחנו בבית אוהבים להמציא מאכלים, גם כאלו שכולם מכירים – אנחנו אוהבים לשדרג.
אז הנה לכם מעדן אמיתי שהכנו בערב שבת האחרון. כדאי להכין כמות ולאכול הרבה בלי תוספת ובלי לחם.
המצרכים (8 מנות):
8 מנות עוף (שוקיים, כרעיים, כנפיים – מה שאוהבים)
3-4 בצלים גדולים
3-4 כפות סילאן (תלוי כמה אתם אוהבים מתוק)
6 כפות שמן זית
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שטה יבש גרוס
1/4 כפית מלח – לא חייב.
אופן ההכנה:
שוטפים ומנקים היטב העוף. מייבשים.
שמים בקערה את העוף ויוצקים מעל 4 כפות שמן זית, סילאן, קינמון, פלפל שטה ומלח.
מערבבים היטב ושמים במקרר לשעתיים-שלוש.
חוצים את הבצלים לשתיים לאורכם ופורסים פרוסות דקות כדי שיווצרו חצאי טבעות.
מטגנים ב-2 כפות שמן זית עד כמעט להשחמת הבצלים.
מטגנים מעל הבצל את העוף למס' דקות (3-5).
מוסיפים 1/2 כוס מים לסיר מרתיחים.
מורידים אש ומבשלים כשעה.
אם יש הרבה נוזלים, מאדים. העוף אמור להשאר ללא הרבה נוזלים.
אם מתעקשים, אפשר להגיש עם אורז לבן.