לפני שאתם עושים פרצוף למשמע החומוס בעוגיות שוקולד צ'יפס, תשמחו לגלות שתפקידו הוא להחליף את הקמח הלבן המסורתי, שרבים מאתנו מנסים להימנע ממנו. העוגיות האלה מכילות כמות רבה של סיבים וחלבונים, וכל מי שרגיש לגלוטן יכול ליהנות מהן ללא חשש.
מצרכים:
תרסיס שמן
425 גרם גרגירי חומוס (מפחית שימורים, או שהושרו במים למשך 24 שעות)
½ כוס חמאת שקדים או חמאת בוטנים
⅓ כוס סירופ מייפל או נקטר אגבה או דבש
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה (לא חובה, אולם זה מספק לעוגיות מרקם טוב יותר)
½ כפית מלח
¼ כפית אבקת אפייה
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
⅓ כוס + 2 כפות שוקולד צ'יפס
מלח ים לפיזור מעל העוגיות
אופן ההכנה:
- חממו את התנור מראש ל-175 מעלות ורססו תבנית אפייה נון סטיק עמוקה בספריי השמן.
- הכניסו את כל המרכיבים פרט לשוקולד צ'יפס למעבד מזון והפעילו אותו עד שתתקבל עיסה חלקה.
- קפלו שליש כוס שוקולד צ'יפס לתוך העיסה.
- מרחו את העיסה באופן שווה בעזרת מרית בתוך תבנית האפייה, ופזרו מעל 2 כפות שוקולד צ'יפס. העיסה עשויה להידבק למרית, לכן מומלץ לרסס גם אותה בשמן לפני שתעשו זאת.
- אפו במשך 20-25 דקות, או עד שקיסם שתדחפו לתוך העוגיות יצא יבש ומעט חום. יתכן שהעיסה תיראה כאילו היא לא מוכנה במלואה, אך אל תמשיכו את האפייה כדי שלא יצאו לכם עוגיות יבשות מדי.
- תנו לתבנית להתקרר במשך 20 דקות, פזרו מעליה מעט מלח ים וחתכו לקוביות.