הצעה 1: קינוח פרי טרי ומרענן: פרסו את האננס לעיגולים, וצקו עליהם תוכן של פסיפלורה. במקום פסיפלורה, אפשר להוסיף נענע קצוצה.
הצעה 2: הוסיפו לכל סלט חי – האננס משדרג כל סלט, גם סלט חסות וגם סלט פירות.
הצעה 3: אננס ממולא בפירות ומוגש עם קיסמים – חותכים את הפרי לשניים לאורכו, מפרידים את הבשר מהקליפה בסכין על ידי סיבובה סביב הפרי (כמו הפרדת עוגה מתבנית) וחורצים פרוסות ברוחב של 1 ס"מ (אפשר להשאיר רצועות או לחתוך גם לאורך וכך נוצרות קוביות). נועצים קיסמים. את האננס המרוקן אפשר למלא בסלט פירות.
הצעה 4: פונדו – משפדים קוביות על שיפודי עץ קטנים (שיפודי יקיטורי) ומגישים עם מטבל שוקולד חם משמנת מתוקה ושוקולד מריר מומס.
הצעה 5: שיפודי חלומי ואננס – משפדים קוביות אננס וקוביות גבינת חלומי, משחימים בגריל ומזליפים מעל מעט תערובת של שמן זית וחומץ בלסמי.
הצעה 6: רככו עימו בשר – האננס הוא מרכך בשר מעולה. משרים נתחים קשים (כמו כתף) לשלוש-ארבע שעות, וכך מקצרים את זמן הבישול. האננס מוסיף טעם מתקתק מעודן.
הצעה 7: מתכון קליל של שייק אננס צונן (לכוס ענקית) – מכניסים לבלנדר 2 פלחי אננס, 1/2 פלח מלון, 1/2 1 שוטים של וודקה או רום, 20 קוביות קרח ו-4 כפות סוכר נוזלי.