במרוקו היו מכינים באמצע השבוע מאכלי טאג'ין – סיר מרוקאי מיוחד, עם מאכל המורכב מבשר או עוף וירק אחד. היה טאג'ין של לפת, וטאג'ין של גזר, וגם של קישואים. אבל האהוב עלינו ביותר היה טאג'ין חצילים ובשר.
המאכל הזה מזכיר לי את אבי ז"ל. זו היתה המומחיות שלו. עד היום הטעם הזה של סנדויץ' לחם שחור עם חצילים ובשר בפנים חסר לי. אבל לפעמים יוצא כמעט אותו דבר.
ואני מבטיח: זה מעדן אמיתי.
המצרכים:
1 ק"ג בשר מס' 8
4 חצילים בינוניים.
4 שיני שום גדולים וחתוכים.
1 וחצי כפיות פפריקה מתוקה מעורבת בחצי כוס שמן.
כורכום
מלח
אופן ההכנה:
- מקלפים את החצילים וחותכים לקוביות גדולות ועבות.
- מבשלים את הבשר עד לריכוך. עם מעט שמן וכורכום
- מוסיפים את החצילים, פפריקה עם שמן, מלח, אפשר מרק עוף ומעט מים.
- מערבבים את הכל בכף גדולה בצורת קיפול, שהחצילים לא ימעכו, ומבשלים כ- 15 דקות במסכה סגור.
- אם יש הרבה מים, מאדים עש שישאר ציר שמן.
- הכי טעים עם לחם שחור.