האריסה הזו משמשת כממרח או כתבלין.
אל תבהלו מכמויות השמן, זה שומר עליה לאורך זמן ומשתמשים בה בכמויות קטנות, כך שהשמן הוא מועט השפעה. כמות כמו במתכון הזה, מחזיקה גם הרבה זמן יחסית, כך שהכל מתקזז.
היחס של כמויות פלפל השטה החריף והפלפל המתוק משתנה בהתאם למידת החריפות שאתם מעוניינים בה. החריפות של המתכון הזה היא במידה בינונית.
החומרים (לכ 800 גרם אריסה):
400 גרם פלפל מתוק יבש גרוס
200 גרם פלפל שטה חריף גרוס
1 ראש שום מקולף
1/2 1 חבילות כוסברה
1/2 ליטר שמן
1 כף מלח
2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן
אופן ההכנה:
מכניסים הכל למעביד מזון יחד, ומעבדים כ- 3 עד 5 דקות.
שומרים בצנצנת.