מתקני טיפול בפסולת

building_4

השפע הכלכלי הקיים היום בעולם המערב מביא עמו תרבות צריכה אדירה, הרבה יותר מכפי שהאדם והמשפחה הממוצעת יכולה להכיל. התוצאה, אלפי קילוגרמים של פסולת מושלכת לפח האשפה מידי שנה על ידי כל משפחה ומשפחה. בוודאי תהיתם מה קורה עם הפסולת שכולנו משליכים מידי יום בפח הירוק? איך מדינת ישראל מתמודדת מידי יום עם כל כך הרבה פסולת אשפה הנצברת במדינה?

מתקני טיפול בפסולת המענה לבעיה הלאומית

במדינת ישראל כמו גם במדינות מערביות רבות אחרות הפך נושא הצריכה לבעיה לאומית. חשוב להדגיש שמדינת ישראל מאופיינת בתרבות צריכה מהגבוהות במערב, וזאת הודות לשבתות והסעודות הגדולות, לחגים הברוכים, לשתיה המתוקה, לתרבות קריאת העיתונים ועוד…

מתקני טיפול בפסולת במדינת ישראל הינם מהמתקדמים בעולם. בעוד שבמדינות אחרות ישנו שטח רב מאוד וניתן להקצות אלפי קילומטרים להטמנה של פסולת ללא כל בעיה, הרי שבמדינה קטנה כמו ישראל המגבלה על הטמנת פסולת רבה. מתקני טיפול בפסולת מאפשרים לצמצם באופן משמעותי את נפח הפסולת, את כמות הפסולת שמוטמנת ומייעלת בצורה מקסימלית את הפסולת למחזור ושימוש מחדש. כך הופכים את החיסרון ליתרון.

מה עושים במתקני טיפול בפסולת?

כאשר המשאית מגיעה לאסוף את הפסולת בפח הירוק, עליה להביא את הפסולת למתקן מסודר בו הפסולת עוברת טיפול יסודי. הטיפול כולל בעיקרו מיון קפדני לפריטים בהם ניתן לעשות שימוש חוזר כגון מוצרי פלסטיק, מתכות, אלקטרוניקה, גיזום, וכן פסולת כמו אוכל שלא ניתן למחזר אותה שנית בשלב זה. את מה שכן ניתן למחזר מעבירים לעיתים למתקנים ייעודיים האחראיים למחזור סוג החומר הספציפי כמו מחזור מוצרי פלסטיק וכן מחזור מתכות.

הודות למתקני הטיפול בפסולת מדינת ישראל יכולה לחסוך קילומטרים רבועים רבים של הטמנת פסולת. בנוסף אנחנו זוכים לייצא מחוץ למדינת ישראל חומרי גלם פלסטיים ומתכות או לעשות שימוש בעצמנו במאגרים שלנו ובכך לצמצם עלויות של מוצרים אחרים.

חשוב לדעת, בנוסף לעניין המקום, פלסטיקה וכן מתכות חלודות גורמות לזיהום סביבתי רב שיכול להשפיע בצורה קשה על הטבע שלנו ובכך לפגוע גם באיכות חיינו. מתקני טיפול בפסולת מצמצמים ככל האפשר נזקים אלו ובכך הופכים את חיינו לירוקים, בריאים ובטוחים יותר.

Exit mobile version