דברים שכדאי להימנע מהם בזמן העבודה

מיקוד בעבודה – אותה יכולת להתרכז בלי לסטות ימינה ושמאלה עד לסיום המשימה, הוא יכולת ואפילו כשרון שלא כולם ניחנו בו.

אם אתם רוצים להצליח בעבודותיכם, הנה מספר דברים שכדאי להימנע בהם משך יום העבודה. נסו והיווכחו עד כמה היעילות והאירגון שולטים בכיפה.

גלישה באינטרנט באופן אימפולסיבי

למוח שלנו דרושות 15 דקות רצופות של התמקדות וריכוז לפני שיוכל לבצע באופן מלא ויעיל כל משימה. ברגע שאתם מצליחים להגיע למיקוד הזה, אתם נמצאים במצב יעילות שנקרא "זרימה".

מחקרים מראים כי אנשים שמצליחים להיכנס למצב "זרימה" יעילים פי 5 מאנשים שלא הגיעו למיקוד הרצוי והיעיל, אך בכל פעם שאתם גולשים באינטרנט או נכנסים לדואר האלקטרוני במהלך העבודה, אתם מפחיתים את עוצמת הריכוז והתועלת שלכם מאחר שישנה פגיעה ב"זרימה". זאת אומרת שלאחר כל הפרעה מסוג זה תאלצו להתמקד במחדש במשך 15 דקות נוספות כדי לחדש אותה.

מספיק שתקליקו על מספק אתרים מידי יום שאינם קשורים לעבודתכם, ותוכלו לעבור יום שלם מבלי לחוות את תחושת ה"זרימה", מה שבוודאות יפגום בתפוקה שלכם.

מרדף אחר שלמות

מרבית הסופרים המוצלחים בילו ועודם מבלים אינספור שעות במחשבות ארוכות על יצירת הדמויות בעלילה, ואף כותבים לא מעט עמודים שהם יודעים שלעולם לא יגיעו אל דפי ספרם. הם עושים זאת משום שהם יודעים שיש צורך בזמן על מנת לפתח רעיונות מוצלחים וטובים, ולא מתכוונים לחכות לרגע שבו יצוץ להם הרעיון המושלם משום מקום.

לעומת זאת, רובנו נוטים לעצור את הפעילות שלנו לחלוטין במקרה שאנו מאמינים שלא מדובר ברעיון מספיק מגובש וטוב, מה שגורם לנו להאמין שגם התוצאה תהיה פחות טובה.

האם ניתן ליצור דבר מה משמעותי וחשוב מבלי לתת לרעיונות זמן להתבשל ולהתפתח? ככל הנראה שלא… לפיכך, חשוב להימנע מהצורך להיות מושלמים ולזכור שיש ביכולתנו לערוך פסקה לא מושלמת שכתבנו אבל אין באפשרותנו לערוך דף ריק.

קיום פגישות רבות

אלא אם כן מדובר במכירות, שבהן – הפגישות הן הכרח, פגישות עלולות לגזול מאתנו זמן יקר מאוד שלעולם לא ישוב אלינו. לכן, אנשים שעובדים ביעילות רבה נמנעים ככל הניתן ממפגשים פיזיים עם לקוחות וכדומה, על מנת שיכולו להישאר ממוקדים ביעדי העבודה היומיים שלהם.

בפעמים בהן לא ניתן לדחות או לא לקיים פגישות עבודה, אנשים יעילים יודעים כי עליהם להכריז עם תחילת הישיבה את זמן סיומה, על מנת שיוכלו לדבוק בלוח הזמנים המתוכנן. הגבלת הזמן ועמידה ביעדים הם אלו שגורמים לאנשים להיות יותר ממוקדים ויעילים.

מענה לדואר האלקטרוני עם קבלתו

אנשים יעילים שמספקים תפוקה גבוהה לא מאפשרים לדואר האלקטרוני להפריע להם במהלך העבודה השוטפת. מעבר לעובדה שהם בודקים את המיילים שלהם לפי זמנים שנקבעו מראש, הם גם מסווגים את עדיפות השולחים, על מנת שיוכלו להשיב במהרה לפעילות החשובה ביותר וללקוחות החשובים ביותר.

ההתעסקות הבלתי פוסקת עם הודעות של לקוחות, ספקים ואנשים שונים במהלך ה"זרימה" שלכם, רק תקטין את היעילות והתפוקה בעבודתכם. אי לכך, השיבו רק לדואר החשוב ביותר בהתאם להגדרות שלכם והמשיכו לקרוא את כל שאר ההודעות רק לאחר שמילאתם את כל תפקידכם לאותו היום.

הפעלת "הנודניק" בשעון המעורר

כאשר אתם ישנים המוח שלכם עובר סדרת מחזורים, כשהאחרונה מבניהן מכינה אתכם להתעורר ערניים ומוכנים ליום שלפניכם. זו הסיבה שלעתים אתם מתעוררים לפני שהשעון המעורר צלצל, משום שהמוח שלכם יודע שהגיע הזמן שלו להתעורר והוא מוכן לעשות זאת.

לפיכך, אם אתם בוחרים ללחוץ על "הנודניק" בזמן שהשעון המעורר מתריע על הזמן לקום, תאבדו את הדריכות הטבעית ותתעוררו מאוחר יותר עייפים. לכן, חשוב לזכור שלא משנה עד כמה אתם עייפים, ברגע שהשעון מתחיל לצלצל, הכריחו את עצמכם לקום מהמיטה – וזאת אך ורק אם אתם מעוניינים בבוקר פורה ובתפוקה גבוהה.

ריבוי משימות

משימות רבות הן אלה שלמעשה "משמידות" את היכולת שלכם להיות יעילים. מחקר שנערך באוניברסיטת סטנפורד מאשר כי ריבוי משימות הינו פחות יעיל מאשר ביצוע כל משימה בשעתה.

החוקרים מצאו כי אנשים שמנסים לבצע מספר רב של משימות באותו הזמן, לא יכולים לשים לב לפרטים, לשחזר מידע או לעבור מנושא לנושא באותה המידה שבה מצליחים אחרים שמבצעים כל משימה בנפרד.

בכל פעם שאתם מנסים לבצע שתי משימות בבת אחת, למוח שלכם חסרה היכולת לבצע את שתי הפעולות בהצלחה. זאת אומרת שלא משנה עד כמה שאתם מאמינים כי ניחנתם בכוחות נהדרים שמסייעים לכם לבצע מספר משימות במקביל, מבחן המציאות מראה כי יותר פשוט לארגן את המחשבות ולסנן מידע כפי שצריך כשנותנים לכל מטלה זמן מיוחד עבורה.

דחיית מטלות קשות

רבים מאתנו נוהגים לדחות את המשימות הקשות לסוף היום, רק מחוסר הרצון להתעסק במטלות מעייפות שדורשות מאתנו מאמץ רב. חשוב להבהיר כי יש לכולנו גבול של אנרגיה נפשית, וככל שאנו מנצלים אותה במהלך היום כך נהייה פחות יעילים לקראת סיומו. זו הסיבה שאנשים יעילים בוחרים להתמודד קודם לכן עם המשימות המורכבות והמאתגרות, מהסיבה הפשוטה שהמוח שלהם טרי ומוכן לעבודה בעוצמה גבוהה.

אם תבחרו לדחות את אותן המשימות לסוף היום, לא רק שתתקשו לבצען גם ככל הנראה תשיגו תוצאות לא מספקות כלל.

אכילה מרובה של סוכר

צריכה מועטה מידי של גלוקוז גורמת לעייפות ולחוסר מיקוד, בזמן שצריכה מרובה מדי ממנו מובילה לחוסר יכולת להתרכז ולעצבנות. מחקרים שונים מצאו כי הכמות המומלצת של גלוקוז ליום, אשר מביאה את רמת הריכוז הרצוי, הינה 25 גרם, אך חשוב לדעת כיצד יש לצרוך אותו בחכמה. זאת מאחר שדונאטס, משקאות מוגזים וסוגים נוספים של סוכרים מזוקקים מגבירים את האנרגיה למשך 20 דקות בלבד, לעומת אורז חום, קוואקר ומזונות נוספים שמכילים פחמימות מורכבות אשר משחררות את האנרגיה בהדרגתיות, מה שמאפשר לכם לשמור על הריכוז שלכם לאורך היום.

בחרו את המאכלים ואת הדרך לקבל אנרגיה בצורה חכמה, על מנת שתוכלו להפיק מעצמכם את מרבית התועלת ותוכלו לעשות עבודה נפלאה!

כמה מילים לסיום…

תוכלו להגדיל את התפוקה שלכם וליהנות מהתוצאות החיוביות רק אם תפגינו שליטה עצמית מוגברת. ישנה אפשרות שחלק מההרגלים האלה נראים לכם לא משמעותיים, אבל רק אם תוותרו עליהם תוכלו ליהנות מחיים פשוטים וטובים יותר. מרבית הבחירות נעות בין סיפוק מיידי לבין איפוק והמתנה, ואין ספק שהבחירה השנייה היא זו שתהפוך אתכם לאנשים היעילים שתמיד רציתם להיות.

Exit mobile version