כמה תרופות בתבלין אחד!

הוא הגיע אלינו מהמזרח הרחוק, ומסתבר שאין רופא כמותו: מסייע להיפטר מפצעי בגרות, ליחה ודלקות שונות.

הכורכום.

כורכום הוא תבלין צהוב שמככב בתבשילים רבים מן המזרח הקרוב והרחוק. מתברר שיש לו שימושים גם בתחום היופי והבריאות. באינדונזיה למשל, קיים טיפול לכלות שמעוניינות להזהיב את עור פניהן. במשך שבוע לפני החתונה הן משפשפות את פרצופן בכורכום, עד שהוא מבריק ומזהיב. כך הן זוכות גם בעור חלק ונקי מפצעונים, משום שלכורכום יש תכונות מחטאות.

גם ברפואה ההודית מרבים להשתמש בכורכום. כיום יודעים גם במערב כי לכורכום תכונות אנטי דלקתיות, ומשתמשים בו במקרים של דלקות וזיהומים. הוא מחזק את תפקודי הכבד, עוזר לסלק פסולת ורעלים מהגוף ומשפר את זרימת הדם.

המלצות השימוש בכורכום:

לבעיות במערכת העיכול: יש להרתיח כפית כורכום בכוס מים, לצנן ולשתות. אפשר להמתיק בדבש.

לדלקות בגוף, (במיוחד דלקות גרון ודלקות במערכת הנשימה העליונה): יש לצרוך שליש כפית כורכום פעמיים ביום – או לתבל את האוכל בכמות זו או לבלוע עם כפית דבש.

לדימומים: הכורכום הוא אנטיספטי ועוזר להפסיק דימומים. אם נפצעתם, יש לפזר את התבלין על הפצע.

למי ששתיית חלב גורמת לו ליחה: שמים בסיר כוס חלב עם רבע כפית כורכום ורבע כפית זנגוויל (ג'ינג'ר), מביאים עד נקודת הרתיחה, מערבבים ושותים. התבלינים מטהרים את החלב מהאפקט שיוצר את הליחה.

לפצעי בגרות: יש לערבב כף חלב עם מעט אבקת כורכום עד שמתקבלת משחה ולמרוח אותה על הפצעים. המשחה אמנם אפקטיבית אבל צובעת את העור בצהוב. בחנויות של מזון הודי ניתן למצוא משחה על בסיס כורכום שהוציאו ממנו את הצבע.

לתולעים ולאמבות: יש לשתות לפני השינה כוס חלב שהורתח עם חצי כפית כורכום.

לפטריות ברגליים: יש לערבב מיץ לימון עם אבקת כורכום עד שמתקבלת משחה. לפני השינה יש למרוח את המשחה על אצבעות וציפורני הרגליים ולישון עם גרביים. עושים כך במשך שבוע. המשחה משפרת מאוד את מצב הפטרייה והיא שלב ראשון בטיפול. לאחר מכן ניתן לטפל באמצעות שמן עץ התה או בכל אמצעי אחר. הטיפול הראשוני בכורכום מזרז את ההחלמה.

Exit mobile version