רשלנות רפואית במהלך ההיריון היא ללא ספק סיוט של כל הורה, ועל כן מלבד הגשת תביעה לאחר שכבר מבחינים בבעיה, יש כמה דברים נוספים שיש לעשות, ולו על מנת למנוע מראש את הרשלנות, כך שגם אם אתם מכירים היטב את הגופים המלווים, גם אם יש לכם אמון במערכת הבריאות וגם אם אתם לא מבינים דבר בתחום הרפואי, טוב לדעת שיש לכם מספיק כלים בכדי לפעול – על מנת למזער ככול הניתן את התופעה.
הכוח להשפיע
לא מעט תרחישים עשויים להוות עילה סבירה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון, אך גם לא מעט מקרים מלמדים שלנו ההורים יש כוח להשפיע, ובו זמנית למנוע, כך שאם נבקש לעשות סדר ולהנחית דיבורים למעשים, נציין שיש להקפיד על חמישה דברים:
לבחור בקפידה את הרופא המטפל
כיום יותר מתמיד קל לקבל מידע אמין על אנשי רפואה, וזאת כי הרשת האינטרנטית מהווה כר פורה לשיתופים ולחוות דעת, כך שניתן להיות בטוחים שאם מישהו לא היה מרוצה (או להיפך), הרשת כבר תיתן לכך כותרת. בנוסף, יש לבחון רזומה ואם ישנה בעיה מסוימת, מומלץ לבחון התמחות נקודתית. מכאן שאין לגשת אל כל רופא פנוי, או כזה שמהערכת הרפואית הפנתה אליו, אלא יש לעשות שיעורי בית ולבחור בקפידה.
נהלו תיק היריון מסודר!
תקופת ההיריון כרוכה בלא מעט בדיקות ובמגע עם מגוון רופאים. אי לכך, לא פעם מידע חשוב עשוי ליפול בין הכיסאות. מה עושים? ברגע שרופא מסוים משתף באבחנה אשר דורשת התייחסות, יש לוודא שכל גוף רפואי שעוברים דרכו ער לכך – אם על מנת להצליב נתונים ואם על מנת לוודא שההתייחסות הרפואית אכן תקינה. כפועל יוצא מומלץ להגיע לכל פגישה עם "תיק היריון" מסודר, בו מוכנים כל סיכומי הפגישות, הבדיקות, ההפניות ואף דף עם שאלות ומסקנות אישיות, כך שבעת בדיקה לא תשכחו להציף דבר.
אל תתביישו – תדרשו!
רבים מהאנשים נוטים לחוש קטנים אל מול אנשי הרפואה, ועל כן כאשר הם מקבלים חוות דעת, הם מתייגים אותה כעובדה גמורה. פה יש לציין שלא כל הרופאים אכן מומחים בכל נישה, ועל כן כאשר מתעורר חשש, תמיד יש לדרוש חוות דעת נוספת לצד הסבר מנומק. זוהי זכות שמגיעה לכם – נצלו אותה! אינכם מקבלים הפניה נוספת? הפעילו את הביטוחים השונים, או פשוט שלמו ממיטב כספיכם והגיעו אל רופא פרטי. מה ניתן להרוויח? שקט נפשי, אופציות טיפול שונות, אופציות מעקב נוספות וכדומה.
הפכו למומחים!
הרבה פעמים בעת היריון עולה חשש כזה או אחר. במקרים מעין אלו ישנה חשיבות יתרה לבחון בעצמכם מהן המשמעויות השונות. עם זאת, נשים רבות נמנעות מלחקור, כיוון שבקלות ניתן להיכנס לפינה ולהיות בטוחים שנמנים עם קבוצת הסיכון, וזוהי תחושה קשה. מצד שני מחקר מעמיק מועיל ומסייע, למשל מגלה טיפולים יעילים, דרכים נוספות שמאפשרות בדיקה וכדומה. מהו פתרון הביניים? אם חוששים לקרוא את המידע הרב ברשת (שאינו תמיד מקצועי), ניתן לבקש מבן הזוג שיעשה זאת עבורכם. מסקנה? בדרך כזו או אחרת חשוב ביותר להיות אקטיביים, להפוך לחוקרים בעצמכם!
הקפידו על זמנים!
כידוע מוטיב הזמן הנו קריטי במהלך ההריון, ועל כן אין לדחות קביעה של תור ויש להקפיד להגיע לבדיקות השונות בזמן. כאשר שומרים על התנהלות זמנים תקינה, ניתן לקבל החלטות מושכלות באופן הרבה יותר רגוע,
ובעת הצורך להספיק לקבל חוות דעת שניה. לסיכום נציין שלנו ההורים יש כוח לשמור על הרך הנולד עוד מהשלבים בהם הוא גדל בבטן, ועל כן אין לראות בכל החלטה רפואית אמת מוגמרת, אלא עובדה שדורשת בדיקה נוספת. בהצלחה!